Създателите на портфейла Atomic Wallet алармираха, че неизвестна страна е

...
Създателите на портфейла Atomic Wallet алармираха, че неизвестна страна е
Коментари Харесай

Хакери откраднаха над $35 милиона от потребители на Atomic Wallet

Създателите на портфейла Atomic Wallet сигнализираха, че незнайна страна е съумяла да открадне крипто за над $35 милиона от потребителите на услугата.

Atomic Wallet е естонска компания, която предлага криптопортфейл за десктоп (macOS, Windows и Линукс) и мобилни устройства (iOS/Android). Bleeping Computer цитират известие на компанията в Twitter, с което се оповестява за получени от Atomic Wallet отчети на консуматори за откраднати активи от портфейлите и почнало следствие от страна на компанията.

„ Получихме отчети за компрометирани портфейли. Правим всичко по силите си да проверяваме и проучваме обстановката. Веднага щом имаме повече информация, ние ще я споделим “, пишат Atomic Wallet. Компанията се е свързала с външна компания за сигурност и се свързали с водещи криптоборси, с цел да блокират и проследят откраднатото при опит активите да бъдат трансферирани при тях.

Независим разработчик и експерт по блокчейн е почнал да наблюдава придвижването на откраднатото и предава, че става дума за над $35 милиона в разнообразни по тип криптомонети. От споделените от Bleeping недоволства на наранени в пробива мнозина декларират, че не са споделяли в никакъв случай ключове или пароли с различен. Засега не се показва евентуалната причина за случая. Освен че доста декларират, че не са споделяли в никакъв случай паролите и тайните си изречения с различен, някои декларират, че кражбата се е случила откакто са обновили софтуера, само че други наранени предават, че не са обновявали приложението.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР