Създателите на хуманоидния робот София имат нова визия за творението

...
Създателите на хуманоидния робот София имат нова визия за творението
Коментари Харесай

Планират масово производство на нов помощник в пандемията – робота София

Създателите на хуманоидния робот София имат нова визия за творението си – те възнамеряват всеобщото му произвеждане и разпространяване да стартира до края на тази година, в опит да оказват помощ в битката с пандемията от новия ковид.

„ Социални роботи като мен могат да се грижат за заболели или възрастни… Мога да оказа помощ с връзка, да давам терапия и да отпущам обществена стимулация, даже в сложни обстановки “, споделя София по време на обиколка в лабораторията на Hanson Robotics в Хонконг, представена от „ Ройтерс “.

Общо 4 модела роботи възнамерява да стартира компанията в първата половина на 2021 година, потвърждавайки прогнозите на откривателите, че пандемията ще отвори нови благоприятни условия за развиване на роботиката.

„ Светът на COVID-19 ще има потребност от повече и повече автоматизация, с цел да резервира хората в сигурност “, счита създателят и основен изпълнителен шеф на Hanson Robotics, Дейвид Хансън.

Според него решенията, свързани с роботизация, не се лимитират единствено до опазването на здравето, а могат да оказват помощ и на клиенти в промишлености като търговията на дребно и авиацията.

Тази година Hanson Robotics ще показа Грейс – робот, основан за подкрепяне на здравния бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР