Създателите му казват, че тяхното устройство е по-малко инвазивно от

...
Създателите му казват, че тяхното устройство е по-малко инвазивно от
Коментари Харесай

Китайци имплантираха чип в мозъка на парализиран пациент, за да се движи

Създателите му споделят, че тяхното устройство е по-малко инвазивно от " Нюралинк " и евентуалната му приложимост също включва разширение на човешките когнитивни качества в бъдеще
Китайски учени сполучливо направиха имплантация на мозъчен чип, с цел да възстановят част от двигателните качества на неподвижен пациент, конкурирайки се с устройството на американската компания " Нюралинк " на Илон Мъск, заяви Синхуа.

Екип от университета " Цинхуа " в Пекин разгласи сполучлив първи тест на импланта " Нюрал Електроник Опъртюнити " (NEO). Устройството е за безжичен разбор на електрически импулси, подадени от мозъка, прибавя Българска телеграфна агенция.

Така оказва помощ на неподвижен мъж независимо да извършва някои двигателни функционалности с ръцете си. Разработчиците споделят, че тяхното устройство е по-малко инвазивно от " Нюралинк " и евентуалната му приложимост също включва разширение на човешките когнитивни качества в бъдеще.

NEO се създава повече от 10 години. Университетът получи позволение да организира тестване върху хора при започване на 2023 година

Първият пациент е мъж с цялостно увреждане на гръбначния мозък вследствие на автомобилна злополука, в резултат на което четирите му крайника са парализирани от 14 години.

Китайското устройство е вградено сред черепа и външната мозъчна обвивка дура матер. Според разработчиците тяхното устройство " с размерите на две монети " може евентуално да комбинира човешкия разсъдък с компютър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР