„Създадохме доста добър план с колегите от Северна Македония, който

...
„Създадохме доста добър план с колегите от Северна Македония, който
Коментари Харесай

Стъпаловидно ще сваляме роуминг тарифите със Северна Македония

„ Създадохме много добър проект с сътрудниците от Северна Македония, който ще даде опция стъпаловидно да стартираме да прилагаме все по-ниски роуминг цени, без да сме в спор с договарянията сред Европейската комисия и Западните Балкани. Този план сред Европейска комисия и Западните Балкани има проект за довеждане докрай през 2027 година “, съобщи министърът на превоза Николай Събев, представен от.

Според него има юридическа основа за събаряне на цените със Северна Македония и това е меморандума от 2017 година „ Това би могло да стане и със Сърбия, само че не бихме могли да изземваме интензивността и самодейността на Европейската комисия. Искаме деликатно, внимателно, неагресивно да си помогнем, без да сме в спор с Европейска комисия “, съобщи той.

„ Няма предумисъл в това, че в Скопие и по пътя няма инструкции какъв брой километра е до София. Погледнете границите на България и развиването на транспортните системи. На север, на 60 км от река Дунав стопира развиването на инфраструктурата на Румъния, или няма ново развиване в жп инфраструктурата, с изключение на опция за старите дизелови локомотиви, които да се употребяват по релсите. По западната ни граница, със Сърбия и Македония, на 30 км стопира развиването на транспортната мрежа, тъй че да имаме съгласуваност. И това не се случва в този момент, това интензивно се е спирало да се развива, или не сме желаели да работим в тази посока в последните 30 година Железният път сред България и Северна Македония, тунелът при Деве хълм, той е юридически 1939 година и от този момент няма развиване. Вината не е в което и да било държавно управление, не е било приоритет. И в този момент, внезапно, когато осъзнаваме, че в случай че имаме по-добра съгласуваност ще имаме по-висок стопански напредък, започваме да сме нетърпеливи - ето тук едни 13 км за какво не сте ги създали “, споделя министърът, имайки поради Граничен контролно-пропусквателен пункт Клепалото, до който македонците са създали път и пункт.

Липсващият път до по този начин нареченият надзорен пункт Клепалото от българска страна са 13 км. „ Шосето до такава степен е ново, съвършено направено, само че е неизползвано. И са стигнали до едни 13 км и не са ги траяли “.

И в Скопие той даде обещание въпросните 13 км да бъдат издигнати.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР