--> Създадено за Шуслерови соли Любопитно Термометър мой – враг

...
--> Създадено за Шуслерови соли Любопитно Термометър мой – враг
Коментари Харесай

Термометър мой – враг мой!

 --> Създадено за Шуслерови соли Любопитно Термометър мой – зложелател мой! Температурата в действителност е нашата отбрана – тя е съответен отговор на тялото към инфекциите и ни оказва помощ да се оправим с тях по натурален път 21 октомври 2019, 13:37  Термометър мой – зложелател мой! Източник: iStock/Getty Images
исоката температура напълно не е смешка работа, изключително когато индивидът с температурата е дете, а вие сте обезпокоеният родител, който обикаля с термометър в ръка. Сезонът на вирусните инфекции, протичащи с висока температура, обаче към този момент е тук, и щем – не щем, би трябвало да се подготвим и за такава обстановка.

И по този начин, какво да вършим, в случай че внезапно ние (или не дай си Боже, детето!) стартираме да горим от вътрешната страна и да ни тресе извънредно?

Първото и най-важно – да не се паникьосваме.

Сама по себе си нарасналата температура не е нездравословна и рискова! Ето някои обстоятелства, които е добре да знаем – оказват помощ да запазим успокоение и да действаме рационално. Последното е изключително значимо, защото – всяка майка го е изпитала на личен тил - дребните деца постоянно „ загряват” термометъра тъкмо през нощта или през уикенда, или пък по празници, или по време на пътешестване, когато шансът да се доберем до педиатъра клони към нулата.

Температурата в действителност е нашата отбрана – тя е съответен отговор на тялото към инфекциите и ни оказва помощ да се оправим с тях по натурален път.

Най-честите аргументи за повишение на температурата са вирусните инфекции (приблизително 90% от боледуванията в детска възраст са свързани точно със сезонните вируси).

Защо температурата не ни е зложелател? Защото вирусите не могат да оцелеят дълго при температура от 38-39 градуса. Те не могат да се развиват интензивно и да нападат клетките. Именно заради тази причина лекарите не предлагат банкет на антипиретици (температуропонижаващи медикаменти) при градуси до 38,5 С, защото това лишава организма от опцията самичък да се пребори с причинителя на инфекцията.

Не бива да се плашим и от цифрата на термометъра – по-важно е какво е общото положение на болния. Понякога малко дете с температура 39 С е витално, играе и тича в близост, не можеш да го догониш да му сложиш компреса! И противоположното – детето с леко нараснала температура (38 до 38.5 С) става сънливо, отпуснато, „ криво” и отхвърля да се храни.

Време е да действаме...

Ако обстановката с температурата въпреки всичко стартира да излиза от надзор, в случай че термометърът регистрира стойности над 38.5 С, в случай че болният изпитва дискомфорт и е изнемощял, значи е време да вземем ограничения.

И по този начин: не бързаме да смъкваме високата температура непременно! Но вземаме подобаващите ограничения да не стане тя прекомерно висока. Ако става дума за дете, при първа опция е добре да се свържем с педиатъра и да се консултираме.

Повечето хора към този момент са осведомени с това, че би трябвало да се внимава с приема на антибиотици, само че не са наясно, че с температуропонижаващите медикаменти също не би трябвало да се злоупотребява. Фобията от високата температура постоянно води до свръхупотреба на лекарства за понижаването й, а те надалеч не са безобидни. Лесно може да се предозират, което е рисково, а с безразборната им приложимост в действителност потискаме оздравителните сили на организма.

Имаме ли безвредни и в това време ефикасни други възможности? Имаме, несъмнено, само че е добре да знаем по какъв начин тъкмо да ги прилагаме. Например компресите (с вода и оцет) се слагат освен на челото – добре е да се сложат и на слабините, китките, сгъвките на лактите, ходилата, с цел да обзет допустимо най-голяма повърхност на тялото. За страдание, множеството деца се съпротивляват на тези ограничения, защото изпитват дискомфорт.

Вместо да кършим ръце в обезсърчение в такива моменти, следим детето - тялото и държанието му ще ни подскажат по какъв начин да действаме. Ако му е студено – трепери и трака със зъби, завиваме го и го затопляме. В тези случаи доста добре работят топлата напитка и стоплянето на краката във ваничка с топла вода. Но в случай че детето „ гори”, заобикаляме увиването в дебели одеяла и навличането с облекла – тялото така и така е под пара, съвсем безусловно. Приемът на доста течности също оказва помощ за по-бързото контролиране на температурата -– прясно изцедени сокове, билков чай и чай от малини, който има температуропонижаващо деяние. Изобщо течностите са извънредно значими, изключително при деца, защото те бързо се дехидратират.

И като споменахме течности, ето една извънредно добра концепция за атакуване на високата температура посредством течности и благодарение на природата. Шуслеровите соли са един натурален съдружник в тази задача, а всичко, което би трябвало да знаем, е кои от тях да употребяваме и по какъв начин да ги комбинираме. Най-добре е да се заредите занапред с Шуслерови соли №3 стоманен фосфат, №5 калиев фосфат и №8 натриев хлорид – ето по какъв начин се ползват:

При температура до 38,5˚C - по 1 таблетка Шуслерова сол №3 на 5-10 минути до намаляване на температурата.

При температура над 38,5˚C - по 1 таблетка от Шуслерови соли №3, №5 и №8 се редуват на 5-10 мин. до намаляване на температурата. Минералните соли могат да се сложат под езика да се разтопят (децата харесват да ги смучат като бонбонки) или да се одобряват разтворени във вода. При доста висока температура може да се разтворят и по 5 таблетки от всяка сол в чаша вода и да се пие постепенно на дребни глътки, като при деца течността се дава с лъжичка.

Шуслерова сол №3 е тази, която задейства имунната отбрана, стопира възпалителния развой в начална фаза и пречи на размножаването на всевъзможни вируси и бактерии. Шуслерова сол №5 пък се грижи да изведе токсините от клетките и също така работи енергизиращо, давайки сили на тялото за по-бързо възобновяване при боледуване. Шуслерова сол №8 защищава организма от дехидратация в резултат на температурата.

Успоредно с приема на таблетки е целесъобразно да се приложи и Шуслеров мас №3, като се намазват гърдите и гърба - в региона на плешките, най-малко 2-3 пъти на ден. Следващите дни, даже при към този момент по-ниска температура, е значимо да се продължи с приема на по една таблетка от всяка сол, 3 пъти на ден, до влизане на температурата в изцяло естествени граници.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза  --> Създадено за Шуслерови соли .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в Латинска Америка Цената на билетчето подпали най-стабилната страна в Латинска Америка  <br> Рафаел Надал се ожени, кралска женитба на Майорка <br>
Рафаел Надал се ожени, кралска женитба на Майорка
 <br> Дженифър Лорънс сподели " />
Дженифър Лорънс сподели "да " в наличието на куп звезди
 <br> <strong> 1 кожено яке, 5 разнообразни тоалета </strong> – ето по какъв начин <br>
1 кожено яке, 5 разнообразни тоалета – ето по какъв начин
Последни  <p>Ето какво ще ви се случи, в случай че <span style= Ето какво ще ви се случи, в случай че паднете в черна...  Термометър мой – зложелател мой!
Създадено за Шуслерови соли
Термометър мой – зложелател мой!  <p>Любомира Башева - изгряващата&nbsp;<span style= Любомира Башева - изгряващата звезда на...  Сателитът Solar Orbiter е към този момент изцяло подготвен Нов спътник ще се приближи до Слънцето, с цел да го изучи  Борисов: С Борисов: С " Балкански поток " и интерконектора с Гърция...  полиция Мигранти изнасилиха дете от дом в София  <p><strong>Внимание!</strong> Това са най-опасните пътища в света</p> Внимание! Това са най-опасните пътища в света  Джей Ло Джей Ло облече обилна сватбена рокля (СНИМКИ)  Гуми менте заливат пазара Гуми менте заливат пазара  Джок Полфрийман: Без тоалетна, а с кофа, корупция в пандизите Джок Полфрийман: Без тоалетна, а с кофа, корупция в...  <p>Вижте къде да <strong>пътувате съгласно характера си</strong></p> Вижте къде да пътувате съгласно характера си  Съседски спор приключи с ликвидиране Съседски спор приключи с ликвидиране  Tidal Трикове за добиване на максимума от TIDAL  <p><strong>Кейт</strong> и облеклата, с които <strong>не чакахме да я видим</strong> в Пакистан&nbsp;</p> Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в...  Димитър Илиев, авто играч За злополуките: Телефонът е новата епидемия ...  <p><strong>Шест ефикасни решения</strong> против задържането на вода</p> Шест ефикасни решения против задържането на вода  Един почина, четирима ранени при злополука в Златица Един почина, четирима ранени при злополука в Златица  Валери Симеонов Симеонов: Ще има промени след локалния избор  Mazda3 Mazda ще стартира и новаторски дизелов мотор  Гръмотевични детонации, взривиха големи кранове в Съединени американски щати Гръмотевични детонации, взривиха големи кранове в Съединени американски щати Всичко от през днешния ден Виц на деня Блондинка си кара по автомагистрала "Тракия " за Пловдив. Тъкмо предходна тунела "Траянови врата " и служител на реда я стопира. - Г-жо, за какво не включихте светлините в тунела!… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Водещи вести  Борисов: С Борисов: С " Балкански поток " и интерконектора с Гърция ще купуваме най-евтиния газ  Горещо време, по кое време ще има захлаждане Горещо време, по кое време ще има захлаждане  Джок Полфрийман: Без тоалетна, а с кофа, корупция в пандизите Джок Полфрийман: Без тоалетна, а с кофа, корупция в пандизите  полиция Мигранти изнасилиха дете от дом в София  Гуми менте заливат пазара Гуми менте заливат пазара  Димитър Илиев, авто играч Експерт: Не високата скорост, към този момент телефонът води до злополуките  <p>5 <strong>високоенергийни</strong> места в <strong>България</strong>&nbsp;(СНИМКИ)</p> 5 високоенергийни места в България, които да посетите (СНИМКИ)  Джей Ло Джей Ло облече обилна сватбена рокля  <p>Ето какво ще ви се случи, в случай че <span style= Ето какво ще ви се случи, в случай че паднете в черна дупка  Tidal Трикове за добиване на максимума от TIDAL  <p><strong>Кейт</strong> и облеклата, с които <strong>не чакахме да я видим</strong> в Пакистан&nbsp;</p> Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан  <p><strong>Внимание!</strong> Това са най-опасните пътища в света</p> Внимание! Това са най-опасните пътища в света Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР