--> Създадено за Cyber 360 academy Технологии Експерт с важни

...
--> Създадено за Cyber 360 academy Технологии Експерт с важни
Коментари Харесай

Експерт с важни съвети за защита в дигиталния свят

 --> Създадено за Cyber 360 academy Технологии Експерт с значими препоръки за отбрана в цифровия свят Инж. Ростислав Петров е ръководител на Българска Асоциация на Сертифицираните Етични Хакери 28 януари 2020, 11:32  Експерт с значими препоръки за отбрана в цифровия свят Източник: Cyber 360 academy
нж. Ростислав Петров се занимава с компютърна сигурност още от ученическите си години, като неговото занимание се трансформира в работа. Той е учител по киберсигурност и етично хакерство с над 20 години опит в сферата, също по този начин е създател и на E.H.U. – Ethical Hacking University of Bulgaria. Автор е на учебника „ Основи на етичното хакерство “, ръководител е на БАСЕХ – Българска Асоциация на Сертифицираните Етични Хакери.

Има две издадени книги по тематиката. Срещаме с него, с цел да ни опише повече за този нов тип отбрана, от който всички имаме потребност - отбрана в цифровия свят.

Можем ли да кажем, че „ киберсигурност “ е една от думите на 2019?

Да, несъмнено. Това е значима дума от няколко години насам, още с първите офанзиви на сървъри на държавната администрация.

В идващите години ще продължим да приказваме за киберсигурността и отбраната на данните в интернет.

Можем умерено да кажем, че сме при започване на нова епоха – на цифровизация. И в тази епоха ще важат законите, които важат и в действителния живот. Например, както в действителността има служители на реда, тъй като има нарушители, по този начин и в цифровия свят ще има потребност от киберсигурност до момента в който има хакери.

Но въпреки всичко има и положителни хакери, нали? Каква е разликата сред „ бял “ и „ черен “ хакер?

Основната, в действителност единствената разлика, е в подбудите. Едните и другите знаят способи за разкриване на недостатъци в отбраните на разнообразни системи и се пробват да обхванат в тях.

Разликата е, че белите хакери го вършат за да обезпечат тази уязвимост, да я поправят и да няма приключване на данни.

Киберпрестъпниците проникват в системите и се възползват от данните по разнообразни способи.

Какви са курсистите на Киберакадемия 360?

Ние имаме съществени израелски сътрудници за това начинание. Учебните стратегии са за всеки, който употребява цифрово устройство, както и за хора, които желаят да трансфорат киберсигурността в своя специалност.

В днешни дни е безусловно наложително киберсигурността да се трансформира в част от образователната стратегия. Надяваме се Министерството на образованието да включи подобен вид курсове в часовете.

Как може дребния и междинен бизнес да се възползва от вашите услуги?

Киберсигурността има две елементи. Едната е обезпечаването на инфраструктурата – отбрана на компютрите и интернет-мрежата, шифроване на прехвърлянето на данни и така нататък

Другата част обаче, която е доста по-важна, е цифровата просветеност на чиновниците на всяка компания.

Колкото и безценен програмен продукт и хардуер за отбрана да се купи, в случай че работещите във компанията отварят имейли от непознати, подозрителни източници и кликат на линкове в тях, няма по какъв начин да спрем достъпа на злонамерени хакери до системата. Ето за какво, поради нарасналата потребност от киберзащита на фирмите в България, дружно с ЛевИнс разработихме кибер-застрахователен пакет. Той дава денонощна техническа експертиза от квалифицирани експерти по киберсигурност, правна отбрана по въпросите за отбраната на персоналните данни (GDPR) и покритие при пораждане на събитие.

Можете ли да дадете няколко съвета за по-добра отбрана на персоналните данни, които всеки от нас може да извърши?

Има редица ограничения, които всеки от нас може да вземе, само че в случай че би трябвало да съм по-конкретен:
Не се предоверявайте на онлайн кореспонденцията. Не споделяйте персонални данни, банкова информация, в случай че не сте в формалния уебсайт на банката или уеб сайтът, от който пазарувате, не е предпазен с https протокол. Когато получите писмо от държавна институция, се уверете, че то в действителност идва оттова. Както беше последния случай с писмата от Министерство на вътрешните работи, няма процедура да се изпращат такива публични писма. Но хората се подведоха, тъй като видяха имейл адреса, който прилича този на вътрешното министерство. Също както при телефонните измамници, по този начин и при киберпрестъпленията, става дума за съществено обществено инженерство. Трябва да сме бдителни освен в действителния, само че и във виртуалния свят.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза  --> Създадено за Cyber 360 academy .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Стажът за пенсия нарастна  1 Избираме по какъв начин да се осигуряваме до 31 януари  1 Има ли риск за спестяванията ни в лв.  1 Вижте кои области и общини са в грипна почивка --> Пaрите ни  Стажът за пенсия нарастна Стажът за пенсия нарастна  Избираме по какъв начин да се осигуряваме до 31 януари Избираме по какъв начин да се осигуряваме до 31 януари  Има ли риск за спестяванията ни в лв. Има ли риск за спестяванията ни в лв.  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Защо Китай не сподели цялата истина за новия ковид Защо Китай не сподели цялата истина за новия ковид  <br> <strong> Красотата </strong> е наследствена – ослепителни <strong> баби, майки и внучки </strong> <br>
Красотата е наследствена – ослепителни баби, майки и внучки
 <br> Доли Партън провокира в мрежата с един колаж <br>
Доли Партън провокира в мрежата с един колаж
Последни  Експерт с значими препоръки за отбрана в цифровия свят
Създадено за Cyber 360 academy
Експерт с значими препоръки за отбрана в цифровия свят  Маргарита Милиджийска Чували ли сте за тази българска художничка  Иван Гешев Гешев: Има неясноти за имунитета на президента  Microsoft Microsoft пуска нови функционалности за Гугъл Chrome  Снимката е илюстративна 83-годишна жена с деменция записа първата си ария  Борисов: Цените няма да се покачат, откакто влезем в еврозоната Борисов: Цените няма да се покачат, откакто влезем в...  <p>Близнашки за имунитета на Радев и държавната измяна</p> Близнашки за имунитета на Радев и държавната измяна  Кето диетата е рискова за здравето! Вижте за какво Кето диетата е рискова за здравето! Вижте за какво  Румен Радев Радев за дейностите на Гешев: Нямам концепция за аргументите  <p><strong>34 г.</strong> от <strong>най-голямата трагедия</strong> в историята на задачите в космоса</p> 34 година от най-голямата покруса в историята на задачите в...  Никол Станкулова Никол Станкулова се появи без грим, наподобява прелестно  Как коронавирусът удря световния бизнес Как коронавирусът удря световния бизнес  <p><strong>Кейт </strong>Мидълтън снима оживели от <strong>Холокоста</strong></p> Кейт Мидълтън снима оживели от Холокоста  <p>Полицейска обсада на врачанско село</p> Полицейска обсада на врачанско село  Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е обсъждан Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е...  <p><strong>Грипът</strong> се популяризира, <strong>къде</strong> е обявена<strong> епидемия</strong></p> Грипът се популяризира, къде е оповестена зараза  Самолет E-11A Талибаните: Свалихме аероплан със чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ  <p>Новият вирус стигна Германия, смъртността расте</p> Новият вирус стигна Германия, смъртността пораства  Освобождаването на Джок Полфрийман Джок Полфрийман към този момент може да напуща България  <p><strong>5 начина</strong> да опознаем себе си</p> 5 метода да опознаем себе си Всичко от през днешния ден Виц на деня Двaмa cтyдeнти, cъĸвapтиpaнти, cи гoвopят. Eдиният ĸaзвa: – Mнoгo e тeжĸo пoлoжeниeтo c xpaнaтa… бeз ниĸaĸви дoxoди… Иcĸaш ли дa cи взeмeм eднo пpace и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче Водещи вести  Иван Гешев Гешев: Има неясноти за имунитета на президента  Борисов: Цените няма да се покачат, откакто влезем в еврозоната Борисов: Цените няма да се покачат, откакто влезем в еврозоната  Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е обсъждан Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е обсъждан  <p>Близнашки за имунитета на Радев и държавната измяна</p> Близнашки разяснява въпросите за имунитета на президента и държавната измяна  <p>Полицейска обсада на врачанско село</p> Полицейска обсада на врачанско село  Никол Станкулова Никол Станкулова качи свои фотоси без грим  Снимката е илюстративна 83-годишна жена с деменция записа първата си ария  Самолет E-11A Талибаните: Свалихме аероплан със чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ  <p>Новият вирус стигна Германия, смъртността расте</p> Новият вирус стигна Германия, смъртността пораства  Кето диетата е рискова за здравето! Вижте за какво Кето диетата е рискова за здравето! Вижте за какво  <p><strong>34 г.</strong> от <strong>най-голямата трагедия</strong> в историята на задачите в космоса</p> 34 година от най-голямата покруса в историята на задачите в космоса Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР