Създаденият от човека интернет лека полека започва да навлиза в

...
Създаденият от човека интернет лека полека започва да навлиза в
Коментари Харесай

Защо Nokia и NASA пускат 4G на Луната

Създаденият от индивида интернет лека бавно стартира да навлиза в космоса, като над планетата ни към този момент има стотици спътници, които изпращат безжичен интернет сигнал към земята. 
 Orion, Artemis, NASA и по кое време можем да чакаме хора да заживеят на Луната
Кога хора ще заживеят на Луната

И задачата, която ще имат там

Сега мрежата се насочва още по-далеч в космоса, като идната дестинация е южният полюс на Луната, оповестяват от Light Reading.

Заедно с NASA, Intuitive Machines, Lunar Outpost и SpaceX, Nokia възнамерява да изстреля луноход по-късно тази година за двуседмична задача, която се назовава IM-2. 
 Снимка 610988

NASA разпореди на Nokia контракта за задачата през 2020 година като част от програмата Tipping Point, която поддържа „ технологии, които ще бъдат от изгода за бъдещото проучване на космоса “. 

Nokia споделя, че задачата IM-2 ще конфигурира първата клетъчна 4G LTE мрежа на Луната за да потвърди, че наземните клетъчни технологии могат да се употребяват за обезпечаване на съгласуваност при бъдещи лунни задачи.

LTE технологията е особено определена за задачата, тъй като LTE/4G е добре открита в наземните мрежи, обезпечава отлична продуктивност и е добра платформа за следващо инсталиране на 5G мрежа.
 Снимка 610987

Лунната мрежа на Nokia ще се състои от LTE базова станция с интегрирани функционалности на Evolved Packet Core, LTE потребителско съоръжение, радио антени и програмен продукт за ръководство на интервенции и поддръжка.

Целите на марсохода са първо да тества връзка в обсег от няколкостотин метра и по-късно да тества връзка с по-дълъг обсег с обсег от два до три километра.

Марсоходът Lunar Outpost на Nokia ще изпраща видео и телеметрия в действително време до центъра за надзор на задачите на Intuitive Machines. 
 Amazon Project Kuiper и трите сателитни чинии за безжичен интернет
Amazon сподели алтернативата си на Starlink

Конкуренция за Мъск

Откритията от задачата IM-2 ще бъдат употребявани в границите на програмата Artemis на NASA за създаване на устойчиви интервенции на Луната до 2030 година и подготовка за задачи до Марс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР