Създадените в САЩ нови пилотирани кораби ще могат да се

...
Създадените в САЩ нови пилотирани кораби ще могат да се
Коментари Харесай

Нови пилотирани кораби ще полетят към МКС през 2020 година

Създадените в Съединени американски щати нови пилотирани кораби ще могат да се насочат с екипажите си до Международната галактическа станция /МКС/ през 2020 година, съобщи ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

" По данни на НАСА фирмите " Боинг " и " Спейс екс " се надяват да решат проблемите си до края на тази година. Съответно следващата година ще полети техен екипаж и ние им желаем триумф! ", съобщи Рогозин.

По неговите думи в случай че американските компании пуснат към МКС свои кораби, за Роскосмос към този момент ще са нужни по-малко галактически апарати за снабдяване на съветски екипажи на МКС. " Но през идващите години това количество още веднъж ще нарасне, защото се чака откриването на полети за туристи, с които към този момент имаме подписани контракти.

Освен това Европейската галактическа организация разисква с нас опцията за подписване на директен контракт за снабдяване на техните астронавти. На нас ще са ни нужни по два кораба годишно за нашите екипажи, само че когато се появят и другите искащи, ще би трябвало да увеличим производството ", посочи ръководителят на съветското галактическо ведомство. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР