Създадената в България и оперираща вече на няколко европейски пазара

...
Създадената в България и оперираща вече на няколко европейски пазара
Коментари Харесай

Нова българска компания, в която инвестира BMW, отваря офис на ключов европейски пазар

Създадената в България и оперираща към този момент на няколко европейски пазара компания разгласи, че отваря офис на един от най-ключовите европейски пазари - Париж. Компанията създава платформа за ръководство на зарядни станции, ще опита да се наложи във Франциая, блатодарение на новия си френски екип. 

Франция е втора в Европа във връзка с броя обществени зарядни станции - над 100 000 към средата на 2023 година и с упоритостта те да доближат 400 хиляди до 2030 година
 Снимка 627099
Френскоговорящият екип на компанията, който се състои от сътрудници, основани както в Париж, по този начин и в София, ще бъде управителен от Глен Л`Еведер, който се причислява към AMPECO в ролята на началник " Бизнес развиване " за Европа.
 Българската AMPECO притегли инвестиция от $13 милиона от BMW и други фондове
BMW влага милиони в нова българска компания

Ampeco създава програмен продукт за ръководство на зарядни станции за електрически автомобили

Мениджърът има над 15-годишен опит в компании на разнообразни европейски пазари и задълбочени знания в региона на интелигентните решения за зареждане на електрически транспортни средства. Благодарение на неговия опит AMPECO чака засилено пазарно позициониране във Франция и цяла Европа.

" Радвам се да спомогна за основаването на екипа на AMPECO на толкоз значимия европейски пазар, споделя Глен Л`Еведер.

Компанията, в която влага BMW

Разширяването на активността на AMPECO във Франция идва след набирането на рисков капитал от над $16 милиона през миналата година, в това число от BMW i Ventures, фондът за рисков капитал на BMW Group.
 Снимка 603705
Още тогава българската компания разгласи, че средствата ще бъдат употребявани за разгръщане както на екипа, по този начин и към нови пазари в Европа и Северна Америка.

" Офисът ни във Франция и построяването на екип, отдаден на европейския пазар, е значима стъпка от тактиката ни за световна агресия. Ние не стопираме да растем - екипът ни в София непрекъснато се уголемява и сега за AMPECO към този момент работят близо 100 експерти в разнообразни области, двойно повече спрямо година обратно ", разяснява Орлин Радев - основен изпълнителен шеф на AMPECO.

Компанията е основана през 2018 година. През октомври 2022 година AMPECO бе отличена от Frost & Sullivan с премията за световно продуктово водачество в софтуера за зарядни станции за електрически автомобили.
 Колко зарядни станции за електрически автомобили има в България?
Колко зарядни станции за електрически автомобили има в България?

Инфраструктура за зареждане на електрически автомобили продължава да се построява най-много от шепа запалянковци и компании
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР