Създадената преди ден и още несформирана етична комисия на ГЕРБ

...
Създадената преди ден и още несформирана етична комисия на ГЕРБ
Коментари Харесай

Новата етична комисия на ГЕРБ вече имала сигнали за Сандански и Банско

Създадената преди ден и още несформирана етична комисия на ГЕРБ към този момент получава сигнали. Такива имало против членове на партията в Сандански и Банско. Това се разбра от думите на Цвета Караянчева, която от неделя е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

И в двата града кметовете са от ГЕРБ – в Сандански е Кирил Котев, а в Банско е някогашният народен представител Георги Икономов. Котев беше забъркан в скандал с някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, който подаде оставка след разкрития за присъединяване му в построяването на къща за посетители с европейски пари, която обаче е била употребена за персонални потребности. Информацията за злоупотреби на Котев беше изнесена през март и от някогашния народен представител и водач на РЗС и екссъветник на премиера Бойко Борисов Яне Янев. Тогава той упрекна Котев и Манолев, че нелегално са прокарали тръбопровод с минерална вода до парцелите си. По думите му имало и назначения на родственици на Котев в общината, за които кметът по-късно призна, само че твърдеше, че няма спор на ползи.

Етичната комисия на ГЕРБ щяла да следи както за вътрешнопартийната дисциплинираност, по този начин и за дейностите на членовете и управителните лица на партията. Тя ще бъде спомагателен орган към настоящата Изпълнителна комисия и при потребност ще прави инспекции и ще предлага санкции.

От думите на Караянчева се разбра, че новият вътрешнопартиен орган ще се " образува в сряда ". " Тогава ще се съберем, с цел да я обсъдим, ще бъде доста значима, с цел да можем да преценяме законовата и моралната страна на нещата ", сподели тя пред Нова ТВ. В инспекциите на сигналите щели да вземат участие и членове на Изпълнителната комисия. Според нея трябвало да се внимава, тъй като " от време на време сигналите не са правилни и може на личностна основа някой да наклевети някого ".

Попитана дали етичната комисия ще ревизира появилите се в медиите информации, че Цветан Цветанов бил обвързван с купувачът на дейните на ЧЕЗ в България компанията " Еврохолд ", Караянчева отговори: " Етичната комисия се ревизира всеки сигнал, който постъпи ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР