Създадената от Питър Кутеман (вляво) Dietsmann придоби контролния пакет от

...
Създадената от Питър Кутеман (вляво) Dietsmann придоби контролния пакет от
Коментари Харесай

"Дитсманн Енергоремонт холдинг" си отива от фондовата борса

Създадената от Питър Кутеман (вляво) Dietsmann закупи контролния пакет от " Енергоремонт холдинг ". Един от главните акционери, които продаде каузи си, беше основният изпълнителен шеф на българската компания Теодор Осиковски (третият отляво)

© Надежда Чипева Още по тематиката
Сделките за първите 3 месеца: Голямо довиждане от Запад

Изтеглят се Telenor, MTG и Societe Generalе, а на тяхно място влизат източно-европейски купувачи
11 апр 2018
Приходите на " Дитсманн Енергоремонт холдинг " се усилват с 90%

Компанията понижава загубата си близо една четвърт през 2017 година
5 мар 2018
Dietsmann предлага по 4.15 лева на акция в " Енергоремонт "

Новият мажоритарен притежател на сдружението насочи наложителното търгово предложение
11 сеп 2017 " Дитсманн Енергоремонт холдинг " е подал заявление при започване на май за отписване от обществения указател, а на свое съвещание в четвъртък Комисията за финансов контрол го е одобрила. Така сдружението, което преди по-малко от година стана благосъстоятелност на холандската компания Dietsmann, ще спре да се търгува и на борсата. Отписването е изненадващо, защото след договорката от управлението обявиха желание да запазят обществения статут и даже да се възползват от него. Пазарната капитализация на компанията беше 90 млн. лева

След договорката новият притежател насочи наложително търгово предложение към миноритарните акционери за към 2.5% от капитала. Компанията беше и една от едва ликвидните на фондовата борса. При договорката предишното лято обаче беше оповестено, че даже всички дребни акционери да продадат акциите си в търговото, ще бъдат пуснати нови на борсата.

" При всички положения имаме намерение да оставим компанията обществена, без значение че другите ни сдружения не са. В бъдеще ще се възползваме от опциите на борсата за набиране на спомагателен капитал и финансиране, което ще подкрепи растежа на компанията, който предвиждаме съгласно нашия бизнес проект ", сподели тогава Росен Христов, районен шеф на Dietsmann за Източна Европа и Латинска Америка. " Капитал " изпрати въпроси до компанията за повода за решението за отписване.

" Дитсманн Енергоремонт холдинг " се занимава главно с рехабилитация, поправки, рационализация и реорганизация на енергийни уреди. Компанията има десетина дъщерни сдружения, които работят в разнообразни елементи на страната, както и клонове в Абу Даби, Сърбия и Косово. През предходната година откри офис и в Русия. В Македония държи 33% в ЕР-МЗТ-ХЕРЦ. През предходната година приходите му набъбнаха с 90% до 72.7 млн. лева Причината са подписаните огромни контракти с " Лукойл Нефтохим Бургас ". В същото време загубата на холдинга се е намалила с близо една четвърт до 8.58 млн. лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР