Създадената от Бил Гейтс корпорация Microsoft обяви, че ще придобие

...
Създадената от Бил Гейтс корпорация Microsoft обяви, че ще придобие
Коментари Харесай

StarCraft, WoW и Call of Duty вече са на Microsoft


Създадената от Бил Гейтс корпорация Microsoft разгласи, че ще придобие компанията за разработка на видеоигри Activision Blizzard за 68,7 милиарда $. Това е най-голямата договорка в бранша и идва единствено седмица откакто предходният връх бе разрушен, когато Take-Two Interactive купи разработчика на FarmVille Zynga за 11 милиарда $.

Activision Blizzard е компанията известна с паметните Call of Duty, World of Warcraft, StarCraft, Diablo, Candy Crush Saga, както и доста други.

Офертата на Microsoft е за цена на акция на Activision Blizzard от 95%, което прави оценка компанията с 45% над цената й при затварянето на пазарите в петък

Геймингът е най-динамичната и вълнуваща категория в спектъра на развлекателния бизнес и ще играе основна роля в развиването на новите метаверс светове (виртуални вселени – бел, ред). Това съобщи във връзка договорката основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела.

Дейността на Activision Blizzard ще се влее в платформата за разработка на игри Xbox Game Studios, която е поделение на Microsoft. Главният изпълнителен шеф на добитата компания Боби Котик ще продължи да извършва ролята си и отсега нататък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР