Създадена само преди месец компания на неизвестен в бранша човек

...
Създадена само преди месец компания на неизвестен в бранша човек
Коментари Харесай

Неизвестен играч купува свързвания с Ковачки търговец на ток

Създадена единствено преди месец компания на незнаен в сектора човек е подала заявление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да ѝ бъде позволено да купи търговеца на електрическа енергия " Гранд Енерджи Дистрибушън ", който публично се води благосъстоятелност на свързваната с енергийния необут Христо Ковачки Надежда Арсова. Комисия за защита на конкуренцията дорипо заявката на " Стоименов Трейдинг " ЕООД и следва изговаряне.

За идната договорка, чиято цел и цена не са ясни, осведоми кандидат-депутатът от " Демократична България " Владислав Панев във Facebook профила си.

Уведомлението е от 16 юни и в него се показва, че " Стоименов Трейдинг " не прави сега никаква активност.

Според данните в Търговския указател сдружението се занимава с вътрешно и външнотърговска активност, иморт и износ, комерсиално посланичество, ходатайство, транспортна, хотелиерска, туристическа, рекламна, осведомителна, създаване, монтаж и ремонт на енергетично съоръжение, търговия със артикули и други незабранени от закона действия. Уставният му капитал е 1000 лева, които са импортирани в " Първа капиталова банка ". Негов шеф и едноличен притежател е 39.годишният Станислав Георгиев Стоименов. Той е чужд на занимаващите се с търговия на електрическа енергия на българския пазар, откри инспекция на Mediapool. Повечето хора в сектора считат, че е подставено лице, най-вероятно още веднъж на Ковачки, като задачата е някаква финансова транзакция.

" Гранд Енерджи Дистрибюшън " е основана през 2010 година Първоначално неин притежател е сейшелската компания " Емис Трейд Корп. Лимитед ", само че през 2012 година е трансферирана на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", която по това време публично бе владеене на компания на Ковачки. От 2018 година търговецът на ток към този момент е на Надежда Арсова, с която Ковачки има редица акционерни присъединяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР