Създадена е организация за нормалното протичане на откриванията на мото

...
Създадена е организация за нормалното протичане на откриванията на мото
Коментари Харесай

МВР гарантира спокойно откриване на мото сезона

Създадена е организация за естественото протичане на откриванията на мото сезона по места през тази година. Това заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция, ГДНП.

В Главната дирекция към този момент е постъпила информация от рокерските клубове, като е подхваната и нужната организация от съответните регионални дирекции.

Първи през тази година ще открият сезона рокерите от Пловдив. По традиция на 22 март ще се състои шествие, а сборният пункт ще е в региона на Бачковския манастир, посочи Любомира Бончева, издател на Българската мотоциклетна медия (БММ).

Последователно през идващите дни (23 и 24 март) сезонът ще бъде открит в Козлодуй, Ямбол и Монтана. В София откриването е планувано на 6 април на площад " Батенберг " с шествие, което ще тръгне от площада и ще стигне до кв. " Бояна ", където по традиция са планувани разнообразни атракции, добави Михаил Мичев, секретар на клуб Atrox MC.

Главен контрольор Близнаков насочи зов към всички участници прецизно да съблюдават разпоредбите в придвижването по пътищата и изрази вяра наклонността от предходната година за спад на смъртните случаи да се резервира. Той означи, че членуващите в клубове мотоциклетисти са мощно дисциплинирани, само че измежду останалите постоянно срещано е неизползване на защитна каска или ръководство без удостоверение за съответната категория.

От началото на годината досега е регистриран единствено един случай на тежко пътнотранспортно произшествие със умрял мотоциклетист, като за същия интервал предходната година на пътя са починали трима. Според систематизираните данни на ГДНП за цялата 2023 година са регистрирани 647 ПТП с водачи на мотопеди и мотоциклети, при които са починали 37 участници в придвижването по пътищата.

Бъдете доста деликатни, изключително при започване на сезона, защото времето е мощно лъжливо и постоянно може да сервира неприятна изненада на пътя, моли Лъчезар Близнаков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР