Създадена е организация да се обслужат всички възрастни хора. Това

...
Създадена е организация да се обслужат всички възрастни хора. Това
Коментари Харесай

Няма да набират доброволци за разнасяне на храна на възрастните в София

" Създадена е организация да се обслужат всички възрастни хора. " Това увери столичният кмет Йорданка Фандъкова във връзка със създалата се обстановка поради разпространяването на ковид . По думите ѝ досега има 86 поръчки.
" Съвсем умишлено не призоваваме за доброволци в тази обстановка, тъй като има недобросъвестни хора, които се възползват. ", посочи кметът на София в изявление за bTV.
Тя посочи, че повече от три пъти е намалял броят на пътуващите в градския превоз.
От през днешния ден " синята " и " зелената " зона са затворени, с цел да могат хората, които работят в центъра, да употребяват минимално градския превоз, напомни още тя.
" Най-важната ни задача е да ограничим оптимално събирането на хора. В този смисъл всички, ограничения, които подхващаме, са ориентирани към намаляването на скупчване на хора. Най-добрият метод е да се ограничи до най-малко пътуването със градския превоз без той да бъде спиран, тъй като има хора, които ще не престават да вървят на работа. Спирането на работата на " синя и " зелена зона " е ориентирано към хората, които работят в центъра на града. Надявам се, че хората, които нямат нужда, ще си стоят във у дома и няма да се възползват от това ", уточни Фандъкова.
" Служителите на ЦГМ ще следят, в случай че има проблем, с цел да се вземе и някакво друго решение. От през днешния ден " синята " и " зелената " зона са затворени, с цел да могат хората, които работят в центъра, да употребяват минимално градския превоз.
Всички работим в динамична среда е решенията се взимат всеки ден според от ситуацията. Софийският щаб заседава. Гъвкави сме, с цел да взимаме най-хубавите решения. Водим се от решенията на Националния спешен щаб. Много е значима координацията сред институциите. Тя е на най-високото равнище. Непрекъснато съм в контакт с проф. Мутафчийски, столичното РЗИ и министерство на опазването на здравето “, сподели още тя.
ОЩЕ: Десетки медици напущат Втора градска болница, няма съоръжение за лекуване на заболели с ковид
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР