Създаден, за да демонстрира бъдещия дизайнерски език на Opel, GT

...
Създаден, за да демонстрира бъдещия дизайнерски език на Opel, GT
Коментари Харесай

GT X Experimental ни показва бъдещия дизайнерски език на Opel

Създаден, с цел да показва бъдещия дизайнерски език на Opel, GT X Experimental concept е моден кросоувър купе, чиято линия на покрива много припомня тази на Adam. Въпреки този прочут щрих, концепцията ни предлага много смели дизайнерски решения, премахвайки типичните сега огромни радиаторни решетки и въздуховоди под нея. Не мога да предсказвам кои от тези детайли ще забележим в серийните модели на марката, само че би могло да се допусна, че матричнитеLED фарове ще се трансфорат в присъщия автограф на Opel в бъдеще. Стоповете са копирани в същата форма и наподобяват доста атрактивно.

Любопитен детайл е издаденият триъгълен акцент тъкмо под емблемата на Opel. От него като че ли стартира острият борд по средата на капака на багажника, виждаме антена „ перка на акула” на покрива и копие на триъгълния акцент под задната емблема на марката.

Централна колона липсва, а вратите се отварят срещуположна една на друга, решения, които надали ще забележим в сериен модел, само че усещане прави изваяният и доста гладко завършен непряк профил, в който не се виждат съвсем никакви ръбове.

Интериорът е характерен за концептуален модел: „ гол”, като на таблото виждаме единствено огромен цифров панел, а пред него е позициониран много атрактивен волан.

От Opel не споделят нищо за техническите характерности на концепцията, само че Autocar твърди, че това е електрически автомобил (повече от очаквано) с литиево-йонна батерия с потенциал 50 kWh, която може да се зарежда апостериори. Електромотор задвижва предните колела. Може да се допусна, че моделът предлага висока степен на самостоятелност, само че тук акцентът е дизайнът.

Решението да се направи този концепт под формата на електрически кросоувър не е изненада. Opel чака 40% от продажбите да се генерират точно от кросоувърите до 2021 година До 2024 година марката би трябвало да предложи електрическа версия на всеки собствен модел.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР