Създаден е нов алгоритъм за поправяне на повредени цифрови изображения.

...
Създаден е нов алгоритъм за поправяне на повредени цифрови изображения.
Коментари Харесай

Нов алгоритъм за оправяне на некачествени снимки

Създаден е нов логаритъм за коригиране на развалени цифрови изображения. Програмата поправя остротата на изображението, отстранява шума, прави и други корекции. Алгоритъмът бе показан на 31-та конференция по невронни системи за обработка на информацията.
Новият логаритъм е основан от експертите на Бернския университет под управлението на Матиас Цвикер (Matthias Zwicker). Използва се байесова система за надълбоко машинно образование за възобновяване остротата на размито изображение, за унищожаване на шума, за нарастване на резолюцията и други.

Невронната мрежа е подготвена благодарение на огромен брой фотоси с висока резолюция. Алгоритъмът последователно се научил да предсказва по какъв начин би трябвало да наподобява изображението, на основа насъбраните данни за текстурата, цвета, осветяването и границите на обектите в подготвителния масив с данни. По този метод, логаритъмът към този момент може да дефинира и отстранява отклоненията от идеалните параметри на препоръчаните за промяна фотоси.
#td_uid_40_5a27fddd8a405.td-doubleSlider-2.td-item1{background:url(https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2017/12/a2-80x60.jpg) 0 0 no-repeat}#td_uid_40_5a27fddd8a405.td-doubleSlider-2.td-item2{background:url(https://www.kaldata.com/wp-content/uploads/2017/12/A3-80x60.jpg) 0 0 no-repeat}1 от 2
Според основателите на логаритъма, основан на невронна мрежа, системата доста добре се оправя с елементарните дефекти като размитите граници на обектите. Сложните текстури или косите да вземем за пример, към този момент логаритъмът не може да оправя.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР