Създаде се впечатление, че България е готова на отстъпки. Създаде

...
Създаде се впечатление, че България е готова на отстъпки. Създаде
Коментари Харесай

България е готова за остъпки за Северна Македония, това е впечатлението на министър Генчовска

" Създаде се усещане, че България е подготвена на отстъпки. Създаде се усещане, че Външно министерство не е значимо и няма смисъл да се беседва с него “, сподели външният министър в оставка Теодора Генчовска пред депутатите в Народното събрание, представена от blagoevgrad24.bg

Тя направи изказване, с цел да изясни каква е позицията на страната ни за участието в Европейски Съюз.

" Откакто поех този пост и по време на първата ми среща с външния министър на РСМ, първото ми изречение към него беше да комуникира единствено с мен. За страдание това не се случи “, сподели Генчовска.

" Представители на РСМ продължиха да търсят контакти у нас отвън Външно министерство за реализиране на пробив и унищожаване на основното искане за механизъм за следене на осъществяването на контракта за добросъседство то 2017 година “, сподели още Генчовска.

Тя добави, че на 5 април тази година външнополитическият консултант на премиера Кирил Петков изпратил собствен план на актуализация на рамковата позиция на страната ни.

" Съдържанието му обаче по-скоро допуска проверка на българската национална позиция. В тази нова рамкова позиция не попада българска позиция по македонския език “, сподели тя.

Разрази се и скандал в Народното събрание поради секретните документи за Северна Македония.

В началото на съвещанието депутатите гласоподаваха то да бъде намерено за медиите и да бъде предавано по националните медийни канали.

Това обаче сътвори напрежение в залата сега, в който бяха упоменати секретни документи на Министерство на външните работи.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев отхвърли да прекъсне съвещанието и съобщи, че депутатите могат да се срещнат със наличието на документи в секретното деловодството на Народното събрание. Това докара до недоволни възгласи от опозицията и от " ИТН “, досегашни сътрудници на " Продължаваме промяната “ в ръководството.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР