Създаде се напрежение по оста Германия - Русия.Германия ще експулсира

...
Създаде се напрежение по оста Германия - Русия.Германия ще експулсира
Коментари Харесай

Германия ще експулсира двама руски дипломати заради убийство на чеченец

Създаде се напрежение по оста Германия - Русия.

Германия ще експулсира двама съветски дипломати, откакто немски съд одобри, че Русия е разпоредила убийството на етнически чеченец в Берлин преди две години, заяви немският министър на външните работи Аналена Бербок, представена от Асошиейтед прес.

Бербок е извикала съветския дипломат в Германия за диалози. Убийството съставлява " съществено нарушаване на немското законодателство и на суверенитета на Федерална република Германия ", акцентира тя.

Русия ще отговори реципрочно на Германия, съобщи представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от Ройтерс. В изказване в Телеграм тя назова немския ход " неприветлив ".

По-рано през днешния ден жител на Русия бе приет за отговорен и наказан на пожизнен затвор за дръзкото ликвидиране измежду бял ден в Берлин, което, съгласно съда в немската столица, е било поръчано от съветските федерални управляващи. Съдът квалифицира случая като " държавен тероризъм ".

Убийството на 40-годишния грузински жител от чеченски генезис Зелимхан " Торнике " Хангошвили провокира вълна от отвращение и дипломатическо напрежение сред Москва и Берлин. Германското държавно управление към този момент експулсира двама съветски дипломати, което бе последвано от взаимен отговор от страна на Русия, напомня АП.

Берлинският областен съд декларира в решението си, че съветските управляващи са снабдили 56-годишния Вадим Красиков с подправена еднаквост, подправен паспорт и средствата, които са му били нужни за осъществяването на убийството на 23 август 2019 година, пише nova.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР