Съюзниците в НАТО може да са готови да премахнат някои

...
Съюзниците в НАТО може да са готови да премахнат някои
Коментари Харесай

НАТО обмисля да улесни пътя за членство на Украйна

Съюзниците в НАТО може да са подготвени да отстранен някои спънки по. Това съобщи немският министър на защитата Борис Писториус, представен от " Ройтерс ".

Новината идва няколко седмици преди, която има за цел да преодолее

" Има от ден на ден признаци, че всички ще съумеят да се спогодят за това ", означи Писториус в Брюксел, запитан за информацията, че Съединени американски щати са склонни да разрешат на Украйна да избегне формалната процедура на кандидатстване , изисквана от други страни в предишното.

" Отворен съм за това ", съобщи и немският боен министър.

Вчера " Вашингтон поуст " заяви, че Съединените щати дават краткотрайна поддръжка на проект за унищожаване на препятствията пред влизането на Украйна в НАТО, без да се дефинира график за нейното приемане.
 Столтенберг: Има единодушие за Украйна в НАТО
Столтенберг: Има единодушие за Украйна в НАТО

Но към момента не престават консултациите

Изданието цитира почитан американски чиновник, който съобщи, че Вашингтон се усеща " удобно " с предлагането на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, което би разрешило на Киев да заобиколи така наречен План за деяние за участие на Алианса.

От 1999 година множеството страни, които желаят да се причислят към НАТО, вземат участие в тази стратегия, която има за цел да помогне на претендентите да изпълнят избрани политически, стопански и военни критерии.

Със съкращаването на процедурата Съединени американски щати се надяват да преодолеят различията сред страните членки по отношение на пътя на Киев към участие в трансатлантическия боен съюз, заяви " Вашингтон поуст ".
 Столтенберг отсече: НАТО няма да причисли Украйна по време на война
Столтенберг отсече: НАТО няма да причисли Украйна по време на война

Въпреки уверенията на Киев, че 18 членки поддържат кандидатурата

Предложението обаче към момента ще изисква от Украйна да извърши промени и - обратно на желанията на източноевропейските съдружници, няма да дефинира времева рамка за присъединението на Украйна.

На срещата на върха в Букурещ през 2008 година НАТО се съгласи Украйна - която сходно на Русия беше част от Съветския съюз до разпадането му през 1991 година - в последна сметка да се причисли към Алианса.

Досега обаче водачите на НАТО не са подхванали съответни стъпки, които да очертаят график за влизането на Киев в Алианса - нещо, за което упорстват източните съдружници и самата Украйна.
 НАТО дебатира по какъв начин да ускори връзките си с Украйна
НАТО дебатира по какъв начин да ускори връзките си с Украйна

Целта е изработването на многогодишна стратегия за оперативна съвместимост
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР