Съюзниците от НАТО отхвърлиха искането на Киев да се създаде

...
Съюзниците от НАТО отхвърлиха искането на Киев да се създаде
Коментари Харесай

НАТО отхвърли искането на Киев за зона, забранена за полети над Украйна |

Съюзниците от НАТО отхвърлиха настояването на Киев да се сътвори зона неразрешена за полети над Украйна и обмислят нови наказания против Русия, с цел да я накарат да спре войната, съобщава Франс прес.

" Въпросът беше издигнат и съдружниците се съгласиха, че не би трябвало да имаме самолети на НАТО, настоящи в украинското въздушно пространство или военни на НАТО на терен, тъй като може да се окажем с цялостна война в Европа ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Единственият метод да използван зона неразрешена за полети е да пратим изтребители на НАТО във въздушното пространство на Украйна, а след това да смъкваме съветски самолети, с цел да се съблюдава зоната, изясни той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Имаме отговорността да попречим на ескалацията на тази война оттатък Украйна. Защото това ще бъде още по-опасно, още по-опустошително и ще аргументи още повече човешки премеждия ", съобщи той. После предвижда, че идните дни ще бъдат още по-лоши, с повече убити, повече опустошения, тъй като Русия ще употребява по-тежки оръжия.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън също отбрани решението на НАТО да не се обособява зона неразрешена за полети над Украйна, като сподели, че такава мярка може да докара до разпространяването на спора до повече страни, добавя Ройтерс.

" За голямо страдание войната скоро няма да свърши ", каза той след среща с сътрудниците си от страните от НАТО и след няколко срещи с ръководителите на Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР