Съюзниците от НАТО одобриха днес първата в историята на пакта

...
Съюзниците от НАТО одобриха днес първата в историята на пакта
Коментари Харесай

НАТО се обръща към квантовите технологии

Съюзниците от НАТО утвърдиха през днешния ден първата в историята на пакта квантова тактика, заяви генералният секретар Йенс Столтенберг.

Той приказва в края на първия ден от двудневната среща на външните министри на страните от пакта в Брюксел.

„ Квантовите технологии могат да засилят нашата киберсигурност и качества. Но те могат да бъдат употребявани и за разбиването им “, посочи Столтенберг.

По думите му новата тактика ще помогне на алианса да се възползва от опциите, които дават квантовите технологии. Същевременно те би трябвало да попречат на съперниците да употребяват технологиите против НАТО.

Столтенберг напомни и взетото по-рано този месец решение за обновяването на флотилията от разследващи самолети на пакта. 14-те амортизирани самолета АУАКС, които са на въоръжение още от времето на Студената война, ще бъдат сменени от 6 машини „ Боинг Е-7А Уеджтейл “ („ Клиновидна опашка “). Производството им ще стартира в околните години и се чака първият от новите самолети да бъде подготвен за бойно дежурство до 2031 година

Този план ще бъде една от най-големите покупки на качества от страна на НАТО, сподели Столтенберг.

Страните членки потвърдиха също по този начин през днешния ден уговорката си да поддържат Украйна по пътя им към НАТО. Утре украинският външен министър Дмитро Кулеба ще взе участие за първи път в Съвета „ НАТО-Украйна “.

По-късно през днешния ден министрите ще дискутират обстановката на Западните Балкани.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg