Съюзниците на Украйна ще отделят 244 милиона долара в допълнение

...
Съюзниците на Украйна ще отделят 244 милиона долара в допълнение
Коментари Харесай

Западът дава 244 млн. долара за разминиране на Украйна

Съюзниците на Украйна ще отделят 244 милиона $ в допълнение към особено съоръжение за потребностите на страната от филантропично разминиране. Това заяви украинският първи вицепремиер и министър на стопанската система Юлия Свириденко, представена от " Ройтерс ".

" Нашата задача е освен да разминираме цялата територия, с цел да спасим живота на хората, само че и да ускорим този развой ", акцентира тя.

" Това е въпрос на икономическо възобновяване, защото колкото по-скоро върнем в обращение евентуално минираните земи, толкоз по-бързо ще се развие бизнес върху тях ".

Русия остави огромни площи земя, превърнати в минни полета, след като спря първичната си инвазия в Украйна през първата половина на 2022 година и реалокира силите си на изток.

В началото на декември Държавният департамент на Съединени американски щати пресметна, че около 160 000 квадратни километра украинска земя би трябвало да бъдат проверени за заплаха от сложени взривни устройства. Това е съвсем половината от територията на Германия.

Съгласно Организация на обединените нации филантропичното разминиране е почистване на " земя, тъй че цивилните да могат да се завърнат в домовете си и към всекидневието си, без да бъдат застрашени от вероятен гърмеж ".

Свириденко съобщи, че до края на годината Украйна ще получи 10 машини за разминиране от хърватската инженерна компания DOK-ING, както и още 10 от основаната в Швейцария Global Clearance Solutions.

Международните сътрудници ще обезпечат и стотици металдетектори и пиротехнически машини, както и самостоятелни комплекти и съоръжение за разминиране.

Сред доставчиците са Япония, Канада, Корея, Швейцария, Литва, Фондация " Хауърд Г. Бъфет ", Програмата за развиване на Организация на обединените нации и други.

Сключени са и съглашения с DOK-ING и датската компания за машини HYDREMA по отношение на определяне на производството в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР