Съюзниците на Украйна ще отделят 244 милиона долара в допълнение

...
Съюзниците на Украйна ще отделят 244 милиона долара в допълнение
Коментари Харесай

Западът дава 244 млн. долара за разминиране на Украйна

Съюзниците на Украйна ще отделят 244 милиона $ в допълнение към особено съоръжение за потребностите на страната от филантропично разминиране. Това заяви украинският първи вицепремиер и министър на стопанската система Юлия Свириденко, представена от " Ройтерс ".

" Нашата задача е освен да разминираме цялата територия, с цел да спасим живота на хората, само че и да ускорим този развой ", акцентира тя.

" Това е въпрос на икономическо възобновяване, тъй като колкото по-скоро върнем в обращение евентуално минираните земи, толкоз по-бързо ще се развие бизнес върху тях ".

Русия остави огромни площи земя, превърнати в минни полета, откакто спря първичната си инвазия в Украйна през първата половина на 2022 година и реалокира силите си на изток.
 Украйна - най-голямата минна зона в света
Украйна - най-голямата минна зона в света

За цялостното й пречистване ще са нужни 2700 години

В началото на декември Държавният департамент на Съединени американски щати пресметна, че към 160 000 квадратни километра украинска земя би трябвало да бъдат тествани за заплаха от сложени взривни устройства. Това е съвсем половината от територията на Германия.

Съгласно Организация на обединените нации филантропичното разминиране е почистване на " земя, тъй че цивилните да могат да се завърнат в домовете си и към всекидневието си, без да бъдат застрашени от вероятен гърмеж ".

Свириденко съобщи, че д о края на годината Украйна ще получи 10 машини за разминиране от хърватската инженерна компания DOK-ING, както и още 10 от основаната в Швейцария Global Clearance Solutions.
 10 години ще са нужни на Украйна да се прочисти от мините
10 години ще са нужни на Украйна да се прочисти от мините

Регистрирани повече от 750 случая с цивилни, при всеки осми е потърпевшо дете

Международните сътрудници ще обезпечат и стотици металдетектори и пиротехнически машини, както и самостоятелни комплекти и съоръжение за разминиране.

Сред доставчиците са Япония, Канада, Корея, Швейцария, Литва, Фондация " Хауърд Г. Бъфет ", Програмата за развиване на Организация на обединените нации и други.

Сключени са и съглашения с DOK-ING и датската компания за машини HYDREMA по отношение на определяне на производството в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР