Съюзниците на руския президент Владимир Путин в сряда предупредиха френския

...
Съюзниците на руския президент Владимир Путин в сряда предупредиха френския
Коментари Харесай

Маркон ще праща войски в Украйна, Русия му припомни какво стана с Наполеон

Съюзниците на съветския президент Владимир Путин в сряда предизвестиха френския президент Еманюел Макрон, че всички войски, които той изпрати в Украйна, ще срещнат същия край като Голямата войска на Наполеон Бонапарт, чиято инвазия в Русия през 1812 година приключи със гибел и проваляне.

Френският президент Емануел Макрон разгласи в понеделник нови стъпки в помощ на Украйна във войната, като даже не изключи изпращането на западни сухопътни войски.

Коментарите му накараха редица други западни страни, в това число Съединените щати и Англия, да заявят, че нямат сходни проекти, до момента в който Кремъл предизвести, че спорът сред Русия и водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО ще бъде неминуем, в случай че европейските членове на НАТО изпратят войски да водят война в Украйна.

Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, долната камара на съветския парламент и непосредствен съдружник на Путин, сподели, че Макрон наподобява вижда себе си като Наполеон и го предизвести да не следва стъпките на френския император.

" За да резервира персоналната си власт, Макрон не можа да измисли нищо по-добро от това да разпали трета международна война. Неговите начинания стават рискови за жителите на Франция ", сподели Володин в формалната си емисия в обществените медии.

" Преди да прави сходни изказвания, би било редно Макрон да си спомни по какъв начин приключи всичко за Наполеон и неговите бойци, повече от 600 000 от които бяха оставени да лежат във влажната земя.

Нашествието на Наполеон в Русия през 1812 година в началото напредва бързо и завладява Москва. Но съветската тактичност принуждава Великата му войска към дълго оттегляне и стотици хиляди от хората му умират вследствие на заболявания, апетит и мраз.

Изявлението на Макрон обаче беше приветствано от някои отвън Русия, изключително в Източна Европа.

Но някогашният президент Дмитрий Медведев, в този момент заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, допусна, че Макрон има рискови заблуди за великолепие и сподели, че изказването му е образец за това какъв брой неправилно е станало западното политическо мислене.

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че изказването на Макрон е разкрило, че други западни страни, за разлика от Макрон, схващат рисковете от директен конфликт сред войските на НАТО и Русия.

" Лидерите на доста европейски държавни управления бързо споделиха, че не са възнамерявали и не възнамеряват нищо сходно ", сподели тя.

" Това демонстрира, че схващат заплахата. "

Източник: news.bg

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР