Съюзниците на президента на Филипините Родриго Дутерте са на път

...
Съюзниците на президента на Филипините Родриго Дутерте са на път
Коментари Харесай

Съюзниците на президента на Филипините печелят места в Сената

Съюзниците на президента на Филипините Родриго Дутерте са на път да завоюват места в Сената след извършените през вчерашния ден избори, написа " Гардиън ".

Архитектът на бруталната акция на президента против разпространяването на опиати в страната съвсем със сигурност печели място в горната камара на частичните избори.
 Филипинците гласоподават, президентът Дутерте се надява да поеме надзор над Сената
Филипинците гласоподават, президентът Дутерте се надява да поеме надзор над Сената

Изборите се чака да засилят властта на Дутерте

Бившият полицейски началник Роналд " Бато " Дела Роса е измежду съдружниците на Дутерте, които се чака да вземат 9 от 12-те места в горната камара при 95% от преброените бюлетини. Преди Сенатът беше покровител против някои от най-спорните политики и оферти на Дутерте.

Повече от 18 000 позиции бяха заложени на карта на изборите, най-вече локални постове, само че също и половината сенатски места и близо 300 в долната камара.

До момента няма претендент от опозицията, който да е спечелил едно от 12-те места в Сената . Редица претенденти признаха провалянето си.

Исторически 24-те сенатори, които служат 6-годишен мандат, имат репутацията на по-независими законодатели от депутатите в долната камара.

Като част от акцията против разпространяването на опиати са убити повече от 5000 души. Дутерте даде обещание да върне смъртното наказване и да понижи възрастовата граница за вдишване на наказателна отговорност от 15 на 12 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР