Съюзниците на Алексей Навални обвиниха Кремъл, че прикрива следите около

...
Съюзниците на Алексей Навални обвиниха Кремъл, че прикрива следите около
Коментари Харесай

Властите в Русия крият трупа на Навални

Съюзниците на Алексей Навални упрекнаха Кремъл, че " прикрива следите " към неговата гибел. Два дни след кончината на водача на опозицията в пандиза продължава да има неизясненост по отношение на местонахождението на тялото му и какво може да разкрие то за метода, по който е умрял.

Майката на Навални, Людмила, и юристът му пътуваха през уикенда до наказателната колония IK-3 " Полярен вълк " в арктическия север на Русия. Там Навални беше държан от предходната година, с цел да открият тялото му, само че получиха спорна информация от разнообразни институции за местонахождението му и си потеглиха, без да открият или видят останките му.



Майката на Навални и юристът му търсят натрупа на опозиционера в арктическия север на Русия
 

Вдовицата на Навални, Юлия, ще се обърне през днешния ден към 27-те външни министри от Европейския съюз. В неделя тя разгласява в Инстаграм " Обичам те ", дружно със фотография на нея и брачна половинка ѝ. Западните водачи обявиха, че считат Кремъл за виновен за гибелта на мъжа ѝ.



На Людмила, която за разлика от децата на Юлия и Навалная остава в Русия, в началото е било казано, че тялото на сина ѝ е било откарано в Салехард, град наоколо до затворническия комплекс. Когато обаче идва в моргата в събота, тя е затворена. " Въртят ни в кръг и прикриват следите си ", съобщи говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Иван Жданов, който управлява Фондацията за битка с корупцията на Навални, съобщи, че на юриста и майка му също е било казано, че повода за гибелта му е " синдром на неочакваната гибел ". Това е термин за редица сърдечни положения, които предизвикват ненадейно прекъсване на сърцето.



Вчера над 400 души са били задържани, до момента в който са отдавали респект на Алексей Навални в Русия. Тези данни разгласи групата за цивилен права „ ОДВ-Инфо “. Това е най-мащабната вълна арести от задържането на хиляда протестиращи против мобилизацията през 2022 година

Неизвестни в черни облекла отстраняват цветята, които жителите са оставили в памет на Алексей Навални на разнообразни места в Русия. Минута откакто си потеглят, още жители идват и стартират да оставят цветя на същото място. Подобно надхитряне имаше на доста места в Русия. Властите поставят старания да спрат почитането паметта на Навални. В повече от 30 обитаеми места е имало непринудено поклонение с цветя, свещи и послания към 47-годишния опозиционер, който умря в сибирски затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР