Съюзници са ми медиите, твърди юристкатаДоцентката от СУ е категорична,

...
Съюзници са ми медиите, твърди юристкатаДоцентката от СУ е категорична,
Коментари Харесай

Киселова: Петър Илиев ме заплаши със съд

Съюзници са ми медиите, твърди юристката
Доцентката от СУ е безапелационна, че индивидът на Има Такъв Народ няма място в държавното управление

Нанесена е репутационна вреда за Юридическия факултет

Доц. Наталия Киселова: Човек като Петър Илиев няма място в държавното управление. Още през 2015 година беше ясно, че Петър Илиев е преписвал от книгата ми, само че с цел да не стават кавги... Защото плагиатството се санкционира тежко и да не се упреква университетът. А и този човек (Петър Илиев) можеше да загуби мястото си в катедрата. Нормално е това да стане, само че когато той има здрав тил... И аз какво можех да направя? Обявиха конкурс, той искаше да влезе в него, само че не съумя. И след това разправяше, че му спрели развиването.

Това споделя в изявление за уеб страницата anteni.bg доцент Наталия Киселова. Тя упрекна номинирания за вътрешен министър от Има Такъв Народ Петър Илиев, че е преписвал от нейната дисертация “Парламентарен контрол” в книгата си “Компетенцията на Народното събрание”, където има взаимствани цели пасажи от труда на доцент Киселова.

На въпрос за какво не е съдила Илиев, Киселова дава отговор, че е била притисната от колектива и е нямала съдружници. Сега обаче нейни съдружници са медиите. Според нея в този момент са се трансформирали разпоредбите, по които работи Етичната комисия в СУ “Св. Св. Кирил и Методий” и преди да се обърне към нея, Киселова ще приказва с декана и с ръководителя на катедрата. Защото това е репутационна вреда за Юридическия факултет.

Петър Илиев не се е свързвал с доцент Киселова, само че през медиите я заплашвал, че ще я съди и “какво ли не”, споделя доцентката. Но нейната цел не е да се съдят. “Искам подобен човек да няма място в едно правителство”, безапелационна е Киселова.

От Има Такъв Народ никой не я е търсил. “В интерес на истината, единствен ми звъня човек от Българска социалистическа партия, който познавах отпреди, с цел да ме пита дали е правилно. Да, правилно е, и какво от това”, пита Киселова.

Тя твърди, че изгубването на книгата на Илиев от книжарниците не е тайнственост, той я е изтеглил преди месец. Но адвокатска група в мрежата (б. р. става въпрос за фейсбук групата “Правна лудост”) с триста зора съумяла да се добере до един образец и направила сравнението. Проверката на фейсбук групата “Правна лудост” демонстрира, че в книгата на Илиев от 2015 година има към 40 страници съвсем еднакъв текст с този в докторската дисертация от 2008 година на доцент Наталия Киселова. Дисертацията на Киселова е издадена при започване на тази година в книга със заглавие “Парламентарен контрол”.

А по какъв начин ще работи Етичната комисия на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в случай че държавното управление мине и Петър Илиев към този момент е определен за министър? “Ще го извикат в комисията, тъй като той е и учител, и ще го разпитат. Всеки има право на отбрана. Не знам какво решение ще вземе”, споделя най-после доцент Наталия Киселова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР