Съюзници на победителя в парламентарните избори в Израел Бенямин НетаняхуБенямин

...
Съюзници на победителя в парламентарните избори в Израел Бенямин НетаняхуБенямин
Коментари Харесай

Съюзници на Бенямин Нетаняху гледат към министерства

" Съюзници на спечелилия в парламентарните избори в Израел Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и към този момент се оглеждат за постове в държавното управление ", написа локалната медия мигнюз.

" Лидерът на " Ликуд " е поел доста задължения пред своите съдружници в партията и съдружните си сътрудници, с цел да обезпечи връщането на премиерския пост ", добави изданието.   

Ръководителят на крайнодясната партия " Оцма Йехудит " Итамар Бен-Гвир изяви предпочитание да стане вътрешен министър, макар че има присъда за тероризъм и подклаждане на расова ненавист. " Според източници в " Ликуд " Нетаняху обаче не е податлив Бен-Гвир да поеме силовото ведомство ", написа още медията. Мигнюз не изключи и вероятността Нетаняху да отстъпи.



Итамар Бен-Гвир

Водачът на партията " Религиозен ционизъм " Бецалел Смотрич също изрази своите искания. Той, както написа цитираната медията, е изискал поста правосъден министър. " Лидерът на консервативната религиозна политическа групировка може обаче да поеме управлението на някое друго министерство, финансовото или военното ", добави мигнюз.



Бецалел Смотрич

" Двама вътрешнопартийни съдружници на Нетаняху  - Давид Амсалем и Ярив Левин също имат искания към министерството на правораздаването и поради това не е изключено някой от двамата да заеме поста ", изрази догатката си медията.

Вчера в еврейската страна се организираха петите за по-малко четири години парламентарни избори. Към този миг блокът на Нетаняху получава 65 от 120-те места в Кнесета и обединението има парламентарна поддръжка за сформиране на кабинет.

Избирателната интензивност бе най-високата от 1999 година (71,3%).

Днес мигнюз заяви за още един исторически връх.

" За пръв път от 30 години в органа на законодателната власт не влиза нито един друз. Никой от тях не е получил задоволителен брой гласове ", написа изданието.  

Справка на Друзите са араби. Те изповядват монотеистична вяра, зародила през ХI век като течение в исляма. Друзите имат вяра в прераждането на душите и не се дефинират като мюсюлмани. В Израел друзите са към 150 000 души (при общо население от почти 9,5 милиона души) и са приети за обособена етническа общественост от управляващите в страната. Те имат вътрешна автономност и отбиват наложителната военна работа наедно с евреите.

Другите араби (мюсюлмани и християни) могат да служат във въоръжените сили на Израел единствено като доброволци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР