Ексклузивно: Съюзникът на Тръмп Бърни Керик се среща със специални следователи

...
Съюзникът на Доналд Тръмп Бърни Керик се срещна в понеделник
Коментари Харесай

Съюзникът на Доналд Тръмп Бърни Керик се срещна в понеделник със следователите на специалния прокурор Джак Смит, които се занимават с разследването, свързано с последиците от изборите през 2020 г. и бунта от 6 януари 2021 г.

Интервюто до голяма степен се фокусира върху това, което бившият адвокат на Тръмп Руди Джулиани направи, за да докаже, че наистина е спечелил изборите, каза адвокатът на Керик пред CNN.

Керик и неговият адвокат бяха забелязани от CNN да пристигат в понеделник сутринта и да си тръгват след около пет часа. Това е първият публичен знак за дейност от страна на екипа на специалния прокурор, след като миналата седмица повдигна знакови наказателни обвинения срещу бившия президент.

Керик, бившият комисар на полицията в Ню Йорк, е дългогодишен сътрудник на Джулиани и координира действията си с него по време на спорния период след изборите.

 КОЛУМБИЯ, ЮЖНА КАРОЛИНА – 5 АВГУСТ: Бившият президент Доналд Тръмп прави пауза за аплодисменти от тълпата, преди да говори като основен лектор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Президентът Тръмп беше представен от губернатора на Южна Каролина Хенри Макмастър. (Снимка от Melissa Sue Gerrits/Getty Images) КОЛУМБИЯ, ЮЖНА КАРОЛИНА – 5 АВГУСТ: Бившият президент Доналд Тръмп прави пауза за аплодисменти от тълпата, преди да говори като основен лектор на 56-ата годишна вечеря на сребърния слон, организирана от Републиканската партия на Южна Каролина на 5 август 2023 г. в Колумбия, Южна Каролина. Президентът Тръмп беше представен от губернатора на Южна Каролина Хенри Макмастър. (Снимка: Мелиса Сю Геритс/Гети изображения) Мелиса Сю Геритс/Гети изображения

Тръмп беше обвинен миналата седмица във връзка с разследването. Той се призна за невинен по всички обвинения, включително заговор за възпрепятстване на сертифицирането на изборите през 2020 г. и заговор за лишаване на американците от правото гласовете им да бъдат точно преброени.

Джулиани многократно се споменава в обвинителния акт като „съзаговорник“, но не е обвинен в никакви престъпления.

Тази история е актуална и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР