Съюзник на руския лидер Владимир Путин е поддържал контакти с

...
Съюзник на руския лидер Владимир Путин е поддържал контакти с
Коментари Харесай

Руски олигарх, контролиращ наемниците в Сирия, бил в тесни контакти с Кремъл и Асад

Съюзник на съветския водач Владимир Путин е поддържал контакти с Кремъл и сирийския президент Башар Асад преди наемниците му да нападат бойци на Съединени американски щати и съдружниците им в Сирия.

Това написа американският вестник " Вашингтон пост ".

 Съединени американски щати удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинявания
Съединени американски щати удари 13 руснаци. Кремъл: Абсурдни обвинявания

Доналд Тръмп е бил осведомен

Руски олигарх управлява съветските наемници , които нападнаха американски бойци и техните съдружници в Сирия този месец. Той е бил в непосредствен контакт с Кремъл и сирийските управляващи в дните и седмиците преди и след офанзивата, написа изданието, базирайки се на разузнаването на Съединени американски щати.

От прихванати връзки в края на януари излиза наяве, че олигархът Евгений Пригожин споделил пред почитан сирийски представител, че си е " обезпечил разрешението " на съветски министър да продължи с " бърза и мощна " самодейност при започване на февруари.

Пригожин се появи на основните страници на изданията през предходната седмица, откакто специфичният прокурор Робърт Мълър го упрекна в управление на съветска скица за " осведомителна война " по време на президентската акция в Съединени американски щати през 2016 година

Известно е, че поддържа тесни контакти с Путин още, когато е бил ресторантьор в Санкт Петербург. Сега той ръководи голяма бизнес империя, която включва и договори с военното министерство на Русия.

Американското разузнаване има вяра, че Пригожин " съвсем сигурно " управлява съветските наемници в Сирия. Наемниците, наети от компанията " Вагнер ", са най-вече ултранационалисти и военни ветерани , някои от които също са взели участие в спора в Украйна, съгласно съветски медии.

От разследващата информация излиза наяве, че офанзивата е била най-предизвикателният директен конфликт с американското военно наличие в Източна Сирия от започнатата през 2015 година интервенция.

Високопоставен представител на американската администрация разказа епизода като " притеснителен ". Източникът добави, че е поразително по какъв начин руснаците бързо се дистанцираха от интервенцията.

Военен източник е декларирал пред съветския вестник " Комерсант ", че съветското военно командване в Сирия преглежда случая като " рисково аматьорство ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР