Съюзът RMT, оглавяван от Мик Линч, предложи заплащане на членовете

...
Съюзът RMT, оглавяван от Мик Линч, предложи заплащане на членовете
Коментари Харесай

Профсъюзът на машинистите ASLEF обявява нови стачки в железниците преди Коледа

Съюзът RMT, ръководен от Мик Линч, предложи възнаграждение на членовете си в опит да приключи своите стачки.

Действието на ASLEF включва удари по:

• EMR и LNER на 2 декември;
• Avanti West Coast, Chiltern, Great Northern Thameslink и WMT на 3 декември;
• C2C и Greater Anglia на 5 декември;
• Southeastern, Southern и Gatwick Express, SWR основната линия и хранилище, и на Island Line на 6 декември;
• CrossCountry и GWR на 7 декември;
• Northern и TPT на 8 декември.

Членовете на ASLEF също ще откажат да работят изключително от 1 декември до 9 декември.

Влакови стачки: Пълен лист на датите от декември 2023 година и засегнатите железопътни линии

Говорейки за въздействието върху празничния пазар, основният изпълнителен шеф на UKHospitality Кейт Никълс сподели: „ Тези стачки ще удари хотелиерския бизнес при започване на сериозния празничен интервал и ще опустоши търговията през една от най-натоварените седмици в годината, струвайки на бранша до £800 милиона.

„ Продължаващият железопътен спор към този момент коства на бранша £3,5 милиарда през последната година и половина и продължава да смущава бизнеса, да пречи на личния състав да работи и да прекъсва коледните проекти на фамилиите. "

Изображение: Секторът на хотелиерството е угрижен за въздействието на стачките в навечерието на Коледа

Съюзът и RDG са въвлечени в разногласието от месеци - с многочислени стачки.

Работническата група упрекна държавното управление, че подкопава договарянията, като попречва позицията на железопътните компании.

„ Ние сме решени да спечелим този спор и да получим доста нарастване на заплатите за машинистите, които не са имали нарастване от 2019 година, до момента в който разноските за живот през това време са скочили “, общоприет секретар на ASLEF Мик Уелън сподели.

„ Министърът на превоза, който изчезна в деяние по време на този спор, споделя, че би трябвало да отправим предлагането към нашите членове.

„ Това, което министърът явно не съумява Разбирането е, че след смешното предложение на Rail Delivery Group през април, ние получихме големи мандати, при голяма изборна интензивност, за повече протестни дейности.

„ Нашите членове са говорили и знаем какво мислят. Всеки път, когато гласоподават - и те са дали своят вот с преобладаващо болшинство - за протестни дейности в търсене на вярно нарастване на заплатите, това е ясно отменяне на предлагането, направено през април.

„ Офертата на RDG - присвояване на земя за всички наши правила и условия – беше направено с цялостното схващане, че не може – и няма да – бъде признато. “

Щракнете, с цел да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Съюзът упрекна RDG и държавното управление, че са попречили на споразуменията, които са били кардинално контрактувани с 16 оператори на влакове.

ASLEF организира 14 еднодневни стачки по време на 18-те -месечен спор, причинявайки големи спирания на услугите в цялата страна.

Говорител на Министерството на превоза сподели: „ Разочароващо е, че ASLEF се насочва към публичния и хотелиерския бизнес при започване на празничния интервал, когато има е предложение за заслужено и рационално възнаграждение за машинистите на масата, което би нараснало заплатата им до приблизително £65 000 за 35-часова, четиридневна работна седмица.

„ Данъкоплатците са съдействали с £1000 на домакинство за отбрана на работните места на машинистите по време на пандемията. Вместо да стачкува, ASLEF би трябвало да следва стъпките на другите железопътни профсъюзи и да даде на членовете си глас за тази договорка за заслужено възнаграждение. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР