Съюзът предупреди, че това е първата част от непрекъсната програма

...
Съюзът предупреди, че това е първата част от непрекъсната програма
Коментари Харесай

Unison обявява стачна дата за училищния персонал и персонала в детските градини в четири области на Шотландския общински съвет

Съюзът предизвести, че това е първата част от непрекъсната стратегия за протестни дейности, която ще се организира през идващите седмици, в случай че не бъде препоръчана нова договорка от органа-чадър на локалното държавно управление COSLA.

Допълнителни дати на стачка и други участващи препоръки ще бъдат „ оповестени навреме “.

Изображение: Членове на Unison на протест отвън Холируд

Във вторник и двете GMB Scotland и Unite потвърдиха, че техните членове са дали своят вот да одобряват договорката на COSLA, откакто Unison по-рано разкри, че нейните служащи са отхвърлили офертата.

Спорът включва непедагогически личен състав в учебни заведения и центрове за ранна възраст.

< p> Новата дата на стачката на Unison следва тридневни протестни дейности, извършени предишния месец, които затвориха доста учебни заведения и детски градини в Шотландия, защото повече от 21 000 души, работещи в областта на кетъринга, почистването, поддръжката на учениците, администрацията и санитарните услуги, напуснаха.

Под 18 години в Англия „ заобикалят възбраната за ботокс и филъри за устни, като се лекуват в Уелс и Шотландия “

Марк Фъргюсън, ръководител на локалното държавно управление на Unison Scotland комитет, сподели: „ Никой не приема леко решението да стачкува.

„ Аз самият съм родител, тъй че разбирам повода за стачките. Но в случай че заплатите не се покачат, учебният личен състав ще напусне други работни места отвън образованието, които заплащат доста повече. Това би било злополука и няма да помогне на никого.

„ Текущата оферта се равнява на действително понижение на заплащането и прибавя спомагателен стрес към отдадената работна мощ, която към този момент страда от рецесията с разноските за живот.

„ COSLA и шотландското държавно управление би трябвало да дадат на учебния личен състав почтено нарастване на заплатите, да финансират вярно всяко нарастване и да се ангажират да вкарат ставка на възнаграждение от £15 на час за всички чиновници на локалното държавно управление. “

Изображение:Unison членове на пикета пред началното учебно заведение Trinity в Единбург

Офертата на COSLA съставлява нарастване на минималната заплата от 2006 английски лири за тези с виталния най-малко на шотландското държавно управление и минимално нарастване от 1929 английски лири за служащите, които печелят над виталния най-малко. < /p>

Заплатата за живот от £10,85 щеше да се увеличи до £11,89 според договорката, което се равнява на нарастване от 9,6%.

В понеделник Unison разгласи, че девет от 10 (89,92%) членове гласоподаваха за отменяне на договорката.

Прочетете повече:
Стотици спомагателен личен състав участва на протест пред Народното събрание
Стърджън демонстрира поддръжка за стачкуващия учебен личен състав на пикет

Йохана Бакстър, началник на локалното държавно управление за Unison Scotland, сподели: „ Силата на възприятието измежду учебния личен състав на Unison, който гласоподава с голямо болшинство за отменяне на последното предложение за възнаграждение на COSLA, е ясна за всички. Както във връзка с гласовете в бюлетините, по този начин и във връзка с броя на хората на пикетите в Шотландия.

„ Също по този начин видяхме повишаване на участието в Unison. Това е доказателство за силата на решимостта на локалните чиновници да продължат тяхната битка за заслужено възнаграждение.

„ Съюзът се ангажира да позволи този спор допустимо най-скоро.

„ COSLA и шотландското държавно управление са призовани да се върнат на масата за договаряния, за проучете всякога, с цел да постигнете съглашение и да избегнете по-нататъшни разстройства за родители и възпитаници. "

Изображение: Никола Стърджън приказва с хора, които стачкуват пред началното учебно заведение Royal Mile в Единбург. Снимка: Unison Scotland

В отговор на GMB Scotland и Unite, които одобряват договорката, съветникът Кейти Хагман, представител на ресурсите на COSLA, сподели, че органът на локалното държавно управление е „ стигал допустимо най-далеч, без да повлияе на услугите и работните места “.

Тя добави: „ Поставихме нашата най-хубава и дефинитивна оферта на синдикатите. “

Относно отхвърли на Unison госпожа Хагман сподели, че е „ доста разочароващо поради силата на предлагането на масата ".

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР