Съюзът на учените във Варна (СУВ) обявява конкурс за високи

...
Съюзът на учените във Варна (СУВ) обявява конкурс за високи
Коментари Харесай

Търсят учените от Варна с най-високи постижения

Съюзът на учените във Варна (СУВ) афишира конкурс за високи достижения на варненски учени през последните 5 години.

Отличието „ Награда на Съюз на учените – Варна “ ще се връчи за първи път през 2023 година на двамата най-добре показали се в състезанието учени – съюзни членове от разнообразни секции (научни сфери) на СУВ.

Научните проучвания и нововъведенията са измежду най-важните съставни елементи за напредъка и бъдещето развиване на страната ни, на Европейския съюз и на целия свят. Конкурсът е продължение на устрема на СУВ към мотивация и поощряване на сполучливите научни проучвания, зелените и други нововъведения и модерните технологии, поддържане на конкурентоспособност, привличане и задържане както на одобрените, по този начин и на младите учени в страната. Целта му е да се подтикват учените и откривателите на територията на гр. Варна за върхови научноизследователски достижения и за разрастване на креативния им капацитет.

Наградите ще се присъдят въз основата на доказателства за изявления в реферирани и рецензирани научни списания, включително с импакт фактор, патенти и монографии, участия в национални и интернационалните научни планове и колективи, както и други значими научни достижения от последните 5 години (2018 – 2023 г.).

Кандидатите би трябвало да показват най-късно до 15 октомври на имейла на СУВ ([email protected]) подписани, датирани и сканирани:

Заявление с персонална мотивация за кандидатстване за премията и елементи за връзка (е-mail, телефон);

Автобиография с включени номера на дипломи, дисертационни писания и монографии, научни участия, планове, присъединяване в публицистични колегии и други научни интензивности и изявления, включително h-index;

Списък с изявления за същия интервал с изтъкване на типа на научното списание (IF, Q – от 1 до 4, IR).

Според подадените заявки профилирани комисии ще прегледат приложенията и ще оповестят номинираните учени в уеб страницата на СУВ.

Окончателните резултати от състезанието ще бъдат оповестени на 27 октомври по време на Заключителната конференция на СУВ " Науката в работа на обществото ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР