Съюзът на съдиите - с официална позиция за кризата в

...
Съюзът на съдиите - с официална позиция за кризата в
Коментари Харесай

Съюзът на съдиите поиска ВСС да освободи Гешев, Сарафов и Тодоров

Съюзът на съдиите - с публична позиция за рецесията в Прокуратурата. От там приканват Висш съдебен съвет да в профил неотложно Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров.

Публикуваме позицията им без редакторска интервенция:

" Призоваваме Висшия правосъден съвет неотложно да в профил от заеманите длъжности Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров, с цел да се обезпечи обективно, всестранно и цялостно следствие на обстоятелствата и събитията по към този момент формираните производства за предварително освобождение от служба. Призоваваме всички членове на Висшия правосъден съвет неотложно по-късно да подадат оставка и да изоставен Съвета, защото отговорността за назначението на Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров на тези длъжности е напълно и безспорно тяхна.

Призоваваме Инспектората към Висшия правосъден съвет да извърши инспекция, в границите на законово избраната му подготвеност, както на изнесените от Иван Гешев, Борислав Сарафов и Ясен Тодоров обстоятелства и условия, по този начин и на цялостната им активност като административни ръководители на Прокуратурата и Следствието.

Изразяваме убеждението си, че е нужна смяна в настоящата Конституция на Република България в частта на правосъдната власт по отношение на устройството на прокуратурата; съществуването, функционалностите и пълномощията на фигурата на основния прокурор; съставът и конституирането на Висшия правосъден съвет, пълномощията на колегиите и Пленума на същия; въвеждане на работещи процедури както за надзор на активността, по този начин и за следствие на основния прокурор и неговите заместници при положение на осъществено закононарушение. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР