Съюзът на птицевъдите в България внася искане за проверка от

...
Съюзът на птицевъдите в България внася искане за проверка от
Коментари Харесай

Шашма: Къде изчезнаха 2,5 милиона украински яйца?

Съюзът на птицевъдите в България внася искане за инспекция от Агенцията по сигурност на храните. Поводът е, че по данни на сдружението у нас са импортирани 2,5 млн. яйца от Украйна, които не се продават в комерсиалните обекти.

От сдружението подозират, че има нарушаване по тяхното разпространение и те се маркират с различен генезис, заяви пред Българска национална телевизия ръководителят на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов.

Преди дни Комисията за защита на конкуренцията стартира инспекция в разнообразни асоциации, търговски вериги и компании от хранителния отрасъл поради високата инфлация. Според ведомството има съображение да се предявяват изказвания за нарушение на конкуренцията, тъй че цените да се подвигат повече от нужното съгласно пазара. 

Едно от проверяваните сдружения е точно Съюзът на птицевъдите, като представители на Комисия за защита на конкуренцията са иззели документи, съпроводени от полицията.

На уеб страницата си съюзът уточни, че инспекцията е била на 21 март, а СПБ е оказало цялостно подпомагане на проверяващите.

„ Тъй като нашата активност и на членовете на сдружението се контролира съществено от голям брой нормативни актове и е предмет на контрол от държавни органи, включително Българската организация по храните и Министерство на земеделието, постоянно сме работили при съблюдаване на наредбите на Закона и нямаме никакви терзания във връзка с резултата от инспекцията “. Затова и не чакат да бъдат глобени. 

Потърсен за коментар, ръководителят на Съюза на птицевъдите Ивайло Гълъбов сподели, че в Съюза на птицевъдите нямат никакво отношение към търговията на яйца и пилешко месо в България. „ Сдружение с нестопанска цел сме, което е записано в публичен интерес, с цел да пази ползите на членовете, а членовете ни са по-голяма част от производителите на пилешко месо и яйца в България.

Най-малко влияем на пазара на търговията в България на първоначални артикули от птици “. 

Гълъбов добави, че постоянно са давали информация и прогнози във връзка с цените, които са в отговор на публичния интерес. „ Други мнения във връзка с цени в нашата браншова организация не се вършат, тъй като нямаме такива функционалности “, изясни той. Председателят на Съюза на птицевъдите е безапелационен, че няма „ няма да бъдат установени никакви нарушавания в нашата активност “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР