Съюзът на птицевъдите в България съобщи, че Комисията за защита

...
Съюзът на птицевъдите в България съобщи, че Комисията за защита
Коментари Харесай

Съюзът на птицевъдите не се притеснява от проверката на КЗК за картел за високите цени

Съюзът на птицевъдите в България заяви, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е направила неочаквана инспекция в офиса на браншовата организаци я на 21 март 2023 година Институцията ги е уведомила, че се е самосезирала за определяне на нарушавания по член 15 от Закона за защита на конкуренцията против голям брой участници на всички равнища на дистрибуция в хранителния бранш и техни обединявания, под формата на неразрешени съглашения и решения на сдружения на предприятия.

" Акцията е поради съмнение за неприемливи практики при установяване на цените на питателните артикули, предлагани на пазара от членовете на съюза , по веригите на произвеждане - търговия на едро и дребно, както по обособените хоризонтални, по този начин и по отвесните равнища от страна на огромните разпространители ", прецизират от браншовата отканизация. Комисията решила, че би трябвало да ревизира дали не са налице спомагателни, непазарни фактори, които водят до повишение на цената на едро и в по-голяма степен на цената на дребно на следените хранителни артикули от първа нужда.

Съюзът на птицевъдите в България твърди, че о споделя цялостно подпомагане на чиновниците на Комисия за защита на конкуренцията и на Министерство на вътрешните работи , като е даде цялата информация, нужна на държавните институции. От офиса съюза са конфискувани копия от документи и преписка.

" Тъй като нашата активност и на членовете на сдружението се контролира съществено от голям брой нормативни актове и е предмет на контрол от държавни органи, в това число Българска организация по сигурност на храните и Министерство на земеделието, постоянно сме работили при съблюдаване на наредбите на Закона и нямаме никакви терзания във връзка с резултата от проверкат а ", декларират от браншовата организация.
 Комисия за защита на конкуренцията откри картел за високите цени, изземва документи от офисите
Комисия за защита на конкуренцията откри картел за високите цени, изземва документи от офисите

Комисията за защита на конкуренцията прави проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР