Съюзът на пивоварите в България /СПБ/ обяви впечатляващи резултати от

...
Съюзът на пивоварите в България /СПБ/ обяви впечатляващи резултати от
Коментари Харесай

Българската пивоварна индустрия: Мащабни инвестиции за устойчиво развитие

Съюзът на пивоварите в България /СПБ/ разгласи впечатляващи резултати от активността на сектора за 2023 година, наблягайки ангажираността към нововъведения и резистентност. На своето годишно общо заседание, съюзът заяви за финансови вложения в размер на 57 милиона лв. , от които забележителна част са ориентирани към зелени нововъведения и екологични планове.

През 2023 година пивоварната промишленост е вложила над 20 милиона лв. в дълготрайни материални активи , в това число фотоволтаични системи, биоанаеробни съоръжения, хибридни коли и възобновяване на съоръжение с висок енергиен клас. Тези вложения отразяват устрема на промишлеността към понижаване на въглеродния отпечатък и повишение на екологичната успеваемост .

Бира. Снимка: СПБ

СПБ подчертава на обществените вложения, превишаващи 5.5 милиона лв. , които включват начинания за развиване на човешките запаси, поддръжка на общността и акции за виновна консумация. Такива вложения акцентират ангажираността на бранша към обществената отговорност и поддръжка на устойчивото развиване .

Основен фокус през актуалната година е въвеждането на депозитната система за опаковки от питиета, като част от напъните за екологична отговорност. Съюзът интензивно си сътрудничи с Министерството на околната среда и водите за създаването и внедряването на системата, която се чака да способства за понижаване на отпадъците от опаковки и увеличение на тяхната рециклируемост.

Въпреки следения 3% спад в продажбите на бира по отношение на 2022 година, СПБ регистрира продължаващи нововъведения в производството, водещи до доста понижение на индустриалните излъчвания от въглероден диоксид и оптимизация на разноските за вода и сила. Пивоварната промишленост в България продължава да бъде важен шеф, осигурявайки претовареност за близо 25 000 души и позиционирайки се измежду водещите браншове във връзка с възнаграждение.

СПБ също по този начин акцентира значимия принос на българските учени към развиването на пивоварната просвета  с нови проучвания за усъвършенстване на качеството и здравословните изгоди от бирата. Това отразява устрема на промишлеността освен към нововъведения в производството, само че и към научни проучвания, които да обогатят знанията и приложенията на продукта.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР