Съюзът на офицерите от резерва Атлантик излезе с декларация в

...
Съюзът на офицерите от резерва Атлантик излезе с декларация в
Коментари Харесай

СОР Атлантик: Истерията на някои депутати срещу проф. Тагарев премина допустимите граници, да калибрират подходящо политическия си език

Съюзът на офицерите от запаса " Атлантик " излезе с декларация в отбрана на военния министър проф. Тодор Тагарев. Атлантиците са възмутени от настояването на оставката му от страна на опозицията, която на процедура даже няма причини и се трансформира в непрекъснат бранител на съветския тероризъм против Украйна, който " проповядва " Владимир Путин.

Ето целия текст, който атлантиците изпратиха до медиите:

Д Е К Л А Р А Ц И Я
НА СЪЮЗА НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ РЕЗЕРВА „ АТЛАНТИК “

До:
Председателя и зам. ръководителите на Народното събрание
Председателите на парламентарни групи в Народното събрание
Председателя и членовете на комисията по защита

Съюзът на офицерите от запаса (СОР) „ Атлантик “ следи с отвращение опитите за дискредитиране и искане на оставката на министъра на защитата проф. Тодор Тагарев.
СОР „ Атлантик “, като неправителствена и неполитическа организация на запасни офицери и жители с евроатлантическа ориентировка, работили дълги години за подготовката, приемането и активността на страната ни в НАТО, не приема непрекъснатото търсене на голословни и измислени мотиви за отстраняването на министър Тагарев, който е един от най-доказаните специалисти по защитителен мениджмънт у нас и задоволително прочут отвън рамките на страната ни.

Ние, членовете от СОР „ Атлантик “ се застъпваме за Министъра на защитата не като политическо лице, а като сполучлив министър, потвърден водач, социална персона, специалист и експерт в своята област. Водени само от пагубни за страната ни партийни ползи и цели, голословните обвинявания и даже нервност от някои депутати от Народното събрание за вредителство и изменничество от страна на министър Тагарев, минават всевъзможни възможни граници в връзките сред главните държавни институции. След като не намират задоволително учредения за търсене на отговорност на министър Тагарев за неправилна или напразна отбранителна политика, същите депутати търсят отговорност и упорстват за неговата оставка даже по механически и протоколни въпроси.

За късото време на своя мандат министърът на защитата – Тодор Тагарев и неговият екип организират сполучлива отбранителна политика. Бяха стартирани в извънредно къси периоди забавени модернизационни планове на Въоръжените сили, свързани с придобиването на основни качества за Българската войска. Паралелно с това започва Стратегически обзор на защитата и Въоръжените сили и беше иницииран обзор на отбранителната тактика на страната. Внесената от министър Тагарев дълготрайна капиталова стратегия на Министерство на защитата, беше призната наскоро от Министерския съвет и чака своето обсъждане в Народното събрание.
Министър Тагарев отбрани българския народен интерес и достолепието на страната ни в НАТО и Европейски Съюз с даването на спомагателен пакет военна помощ за Украйна, присъединението на страната ни към значими съюзни начинания на НАТО, както и с взетото решение за създаване на съюзна инфраструктура у нас. Благодарение на неговите и на неговия екип старания, страната ни откри още веднъж своето справедливо място на почитан и скъп съдружник в НАТО и Европейски Съюз.

Няма по какъв начин в умозаключение да не кажем, че изрично не одобряваме обидните квалификации и изразните средства, употребявани от обособени народни представители, освен в техните обществени връзки, само че доста постоянно и от трибуната на Народното събрание. Настоятелно ги призоваваме да калибрират уместно политическия си език и звук до равнища на възпитание и стандарти, присъщи за една укрепваща парламентарна народна власт, каквато е нашата, в случай че в действителност държат на уважението и поддръжката на хората у нас.

ОТ УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА СОР „ АТЛАНТИК “

09.01.2024 година
София
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР