Съюзът на Обединените работници в автомобилната промишленост в САЩ (UAW)

...
Съюзът на Обединените работници в автомобилната промишленост в САЩ (UAW)
Коментари Харесай

46 000 работници от GM започват стачка

Съюзът на Обединените служащи в автомобилната индустрия в Съединени американски щати (UAW) стартира национална стачка против „ Дженеръл Мотърс “ в понеделник, като към 46 000 членове няма да отидат на работа, откакто договарянията за трудови контракт попаднаха в невъзможност.

Стачката, която „ Уолстрийт джърнъл “ дефинира като първото доста прекъсване на работа в GM от повече от десетилетие, пристигна след приключването на четиригодишния контракт на производителя с служащи без съглашение за подмяна.

Местните водачи на профсъюзите се срещнаха в Детройт “и взеха решение да стачкуват от среднощ в неделя ”, заяви UAW в своя акаунт в Туитър.

“Това е последното ни средство ”, съобщи на конференция след срещата водещият договарящ на съюза с GM Тери Дитес. “Ние отстояваме главните права на работещите хора в тази страна ”, добави той.

Служители на UAW обявиха, че двете страни остават надалеч един от различен в договарянията по контракта, като има различия по отношение на заплатите, компенсациите за опазване на здравето, статута на краткотрайни служащи и сигурността на работните места.

Часове преди стачката да стартира, американският президент Доналд Тръмп написа в Туитър: “Отново става дума за „ Дженеръл Мотърс “ и United Auto Workers. Съберете се и сключете договорка! ”

Последната огромна стачка в GM е през 2007 година, когато 73 000 служащи допълнително от 89 индустриални единици не отидоха на работа два дни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР