Съюзът на издателите публикува декларация, с която се обявява против

...
Съюзът на издателите публикува декларация, с която се обявява против
Коментари Харесай

Съюзът на издателите се обяви против проверките на ДАНС и НАП в телевизия Евроком

Съюзът на издателите разгласява декларация, с която се афишира срещу инспекциите, на които Държавната организация Национална сигурност и Националната организация по приходите подлагат телевизия „ Евроком “. Според организацията тези инспекции съставляват „ форма на напън върху самостоятелни медии “.

Ето какво още се споделя в декларацията:

„ Искането на информация за рекламодателите на три излъчвания – „ Евро ДикоФ “ с водещ Сашо Диков, „ Честно казано “ с водещ Люба Кулезич и „ Седмичник с Береану “ с водещ Владимир Береану, както и на други външни продукции, е освен проява на „ интерес “ към избрани публицисти от страна на ДАНС, само че и напън по отношение на рекламодателите на малкия екран. Рекламодателите са тези, с помощта на които една медия, която не е на държавна хранилка, може да съществува. Насочването на държавни институции против компании, единствено тъй като са решили да популяризират в избрана медия, е сериозна опасност за съществуването на всяка свободна медия.

Съюзът на издателите в България приканва въпросните институции да не харчат парите на българските данъкоплатци, трансформирайки се в маши за осъществяване на политически поръчки против медии. Използването на държавната машина против самостоятелни медии е главната причина за нежеланото положение на свободата на словото в България. “

В Съюза на издателите в България членуват „ Икономедия “, в. „ Сега “, „ Зебра БГН “, „ Медияпул “, „ Бряг Медия груп “, „ Кю Медия “, „ Топ Новини “, „ Под тепето “ и „ С-Фактор “.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР