Съюзът на инвалидите в България, Агенция за хората с увреждания

...
Съюзът на инвалидите в България, Агенция за хората с увреждания
Коментари Харесай

Над 500 участници в XIV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в Перник

Съюзът на инвалидите в България, Агенция за хората с увреждания - гр. Перник и Община Перник проведоха за 14-та поредна година фестивала - „ Изкуството осмисля нашия живот ". Той се организира на 31 юли и 1 август, на площада на кв. Църква. В него взеха участия над 500 индивида от всички краища на България. С доста въодушевление и макар горещото време, на откритата сцена на „ Изкуството осмисля нашия живот " участниците представяха пред аудитория своите артистични умения. Хората бяха заредени с сила, която извираше и от техните осъществявания. Много атрактивни бяха представителите от гр. Велико Търново, Гоце Делчев, Кюстендил, Силистра, Габрово, Разград, Пловдив, Враца, Самоков, Смолян, Сопот и други



Поздравителни адреси до фестивала бяха изпратени от Президента Румен Радев, Омбудсмана Диана Ковачева и Председателя на Съюза на инвалидите в България - Красимир Коцев.
Организаторите на фестивала споделиха, че задачата е хората с увреждания да се усещат пълноценни и потребни, да бъдат видяни, стимулирани и подкрепени от обществото.

„ Тази година открихме в Перник и Арт магазина „ Направено с обич ". В магазина се оферират творби, направени от хора с увреждания от доста райони в страната. ", с горделивост ни осведоми Анита Тараланска, уредник на XIV Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания в Перник.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР