Съюзът на демократичните сили подкрепя протестите на лекарите от Пирогов

...
Съюзът на демократичните сили подкрепя протестите на лекарите от Пирогов
Коментари Харесай

СДС: Искаме оставките на Стойчо Кацаров и Петко Салчев

Съюзът на демократичните сили поддържа митингите на лекарите от " Пирогов " и застава зад техните претенции за оставка на министър Стойчо Кацаров, шефа на НЗОК Петко Салчев.

Ето и аргументацията на Съюз на демократичните сили:

Тези оставки са наложителни по няколко аргументи. Стойчо Кацаров „ изчегърта “ проф. Кантарджиев, вкара в безпорядък и рецесия най-голямата незабавна болница в България, изрече куп несъстоятелни изказвания, упрекна в неистина уважавани лекари, а обстоятелствата приказват, че в действителност самият той приказва лъжи. Стойчо Кацаров няма нито морално право, нито заем на доверие да бъде министър на опазването на здравето. Оставането му на поста ще дискредитира институционално това стратегическо министерство и ще докара до още по-сериозни проблеми в системата.

Напрежението сред шефа на здравната каса Петко Салчев и лекарите стартира още предходната година и явно продължава. Това е неприемливо в навечерието на допустима нова вълна. Никой няма право да пречи на работата на хората, от които зависи живота и здравето ни. Те би трябвало да бъдат оставени да работят умерено, да им се основават оптимални условия, а не да бъдат унизени и проверявани. В ценностната система на едно демократично общество лекарят стои по-високо от който и да е върховен админ.

Двете оставки няма да решат всички проблеми в опазването на здравето, само че ще бъдат явен знак, че обществото ни няма да позволява и търпи сходни персони и практики, които срутват най-важната, стратегическа система – опазването на здравето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР