Съюзът на българските писатели, община Лом и издателство „Български писател”

...
Съюзът на българските писатели, община Лом и издателство „Български писател”
Коментари Харесай

Писателят Юлий Йорданов представи тринадесетата си книга

Съюзът на българските писатели, община Лом и издателство „ Български писател” показаха в Лом книгата „ През февруари при бащата на „ Януари” на литературния критик Юлий Йорданов – член на Съюза на българските писатели.
Пред изпълнената до краен лимит зала на националното читалище „ Постоянство 1856” артистът от трагичния спектакъл „ Кръстьо Пишурка” Михаил Меракчийски прочете есето „ Магическата галактика на философа от Калиманица” от книгата.
Водещата Марияна Габровска заяви, че по отношение на премиерата на книгата специфични посетители на Лом са университетските преподаватели, писателите Мюмюн Тахир и Евгени Велев. Докторът на философските науки, професор Мюмюн Тахир направи изчерпателен разбор, представяйки книгата.
Стойностните качества на творчеството на литературния критик Юлий Йорданов са добре известни. А с прочетеното есе от книгата аудиторията навлезе в богатата психика и опцията му да води разговор с читателя със средствата на своето перо. Свои мисли за книгата и създателя споделиха педагожката Анжела Борисова – шеф на целодневната детска градина „ Звънче” в Лом, дългогодишният възпитател Александър Александров, прочут със своите белетристични пристрастия, разгласил разкази в влиятелните списания „ Съвременник” и „ Пламък”, постоянно прочувствено въодушевената литераторка, педагожката Цветана Александрова и дългогодишната преподавателка по български език и литература в Лом и София Тодорка Георгиева.
Специално за премиерата на книгата „ През февруари при бащата на „ Януари” привет сервираха ученици на междинното учебно заведение „ Димитър Маринов”, ръководени от своите преподавателки Ирена Ангелова и Албена Дамянова. А фрагмент от книгата „ Ние, врабчетата” на Йордан Радичков рецитира Яница Бойкова от четвърти клас.
Областният шеф на област Монтана Росен Белчев, поднасяйки поздравленията си, съобщи: „ Господин Йорданов, щастлив съм, че имам опцията да изразя почитта си пред гения, пред неуморния Ви труд на създател, който ловко се придържа към стриктността на документалното проучване и живия език на публицистиката! Бъдете здрав, все по този начин целенасочен и самоуверен в фантазиите си!” Губернаторът награди Юлий Йорданов с почетния плакет на регионалния шеф.
Кметът на община Лом Пенка Пенкова поздрави Юлий Йорданов с тринадесетото му книжно отроче. Благодарейки му, че се е съгласил с представянето на книгата „ През февруари при бащата на „ Януари”, да бъдат открити деянията от културната стратегия в дните, отдадени на празника на Лом – Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Кметът Пенкова високо оцени будителското дело на Юлий Йорданов, което е потребно за Лом и Северозапада.
Водещата Габровска с наслада съобщи: „ Ето, че пристигна време да чуем и самия създател! Господин Йорданов, заглавието на книгата Ви е автентично, но… евентуално то крие някаква загадка или пък носи информация? И какво беше възприятието, което Ви подтикна да напишете тази книга?”
Юлий Йорданов благодари на регионалния шеф Росен Белчев, неговия заместител Цветко Цветков, кмета Пенка Пенкова, на професорите Мюмюн Тахир и Евгени Велев и на многочислената публика, че са пристигнали да споделят неговата споходила го наслада с издаването на най-новата му книга. След това отговори на поставените въпроси и показа своите мисли за писателя и индивида Йордан Радичков – основния воин на книгата „ През февруари при бащата на „ Януари”. „ За мен той е една магическа Вселена; един необхватен космос и каквито „ кораби” с откриватели колкото и пъти да бродят по него, постоянно ще откриват все нови и нови неразгадани тайни; една самобитна амалгама от благодумство, народопсихология и дълбока философска мъдрост. Никак не е инцидентно, че потенциалите го назоваха „ Жив класик”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР