Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Съюзът на артистите

...
Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Съюзът на артистите
Коментари Харесай

Дейци на културата излизат на протест пред ресорното министерство

Съюзът на българските музикални и танцови дейци, Съюзът на артистите в България, Независима синдикална федерация „ Култура “ към КНСБ и НФ „ Култура “ към КТ „ Подкрепа “ провеждат митинг под надпис „ Народ без просвета е народ без бъдеще! “.

Той ще стартира в 12.00 ч. през днешния ден пред постройката на Министерството на културата и ще продължи с шествие до постройката на Народното събрание.

Сред настояванията на протестиращите са:

1. Да се одобряват законови промени, с цел да се подсигурява бюджет, нужен за увеличение на всички приходи и хонорари, както е записано в Правителствената стратегия т. 13.2.19.

2. Осезаемо и стабилно нарастване на бюджета за просвета, с цел да спре унижението, на което са подложени всички, работещи в бранша.

3. Ясна политика за запазване и развиване на професионалните общински оркестри, професионалните общински фолклорни ансамбли, Камерна опера – Благоевград и професионалните общински театри. Гарантиран от страната най-малък размер на възнагражденията на работещите в упоменатите нагоре сформира, реализиран в Браншовите групови трудови контракти, посредством непрекъснато целево допълващо финансиране.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР