Съюзът на българските автомобилисти (СБА) стартира второто издание на кампанията

...
Съюзът на българските автомобилисти (СБА) стартира второто издание на кампанията
Коментари Харесай

СБА започва второто издание на кампанията Най-добър млад шофьор на България, кой може да участва?

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) започва второто издание на акцията „ Най-добър млад водач на България “. То ще се организира в интервала 20 февруари – 18 май и в него могат да вземат присъединяване всички български водачи сред 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад кормилото и нямат нарушавания.

„ Целта на акцията е да разпространява тематиката за пътната сигурност измежду младите водачи, защото те са измежду най-застрашените от войната по пътищата. По данни на Пътна полиция във всяко трето ПТП в България взе участие водач с до 2 години стаж. Именно по тази причина СБА за втора поредна година започва акция за пътна сигурност измежду младите водачи, с която да поощрим тези млади водачи, които познават и съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата “ – описват уредниците.

Кампанията “Най-добър млад водач на България” се организира за първи път през 2018 година В първия кръг - онлайн тест се включиха над 3500 водачи на възраст сред 18 и 26 години. 30-те най-хубави от тях, които нямат нарушавания на пътя, бяха поканени да се включат във финалния стадий. 19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново сграбчи купата “Най-добър млад водач на България” и завоюва чисто нов автомобил за една година.

Първият кръг на надпреварата ще се организира от 20 февруари до 19 април. В този интервал всеки участник би трябвало да реши тест в уеб страницата на събитието youngdriver.bg. С него уредниците ще ревизират теоретичната подготовка на участниците. Въпросите са свързани главно с познаването на разпоредбите за държание на пътя.

Вторият кръг ще се организира на 18 май 2019 година в центъра на гр. София под патронажа на Столична община и с поддръжката на Пътна полиция и
Български Червен кръст. Там ще бъдат изпитани всички умения на участниците, които би трябвало да имат в всекидневието си – заобикаляне на трудности, паркиране, преодоляване на автомобила върху мокра или заледена настилка, промяна на гума, слагане на верига за сняг, оказване на първа помощ на потърпевши при ПТП и прочие

Събитието на 18 май е отворено за посетители, като за посетителите са планувани голям брой атракции, измежду които шоу и демонстрации от професионални автомобилни състезатели, игри с награди, благоприятни условия да ревизират шофьорските си умения и да тестват едни от най-хубавите коли за годината.

За най-хубавия млад водач на България тази година е планувана изкушаваща премия – една година гратис шофиране на новото Volkswagen Polo, предоставено от представителството на марката в България. За достигналите до финала ще има още доста награди.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР