Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация стартират нова

...
Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация стартират нова
Коментари Харесай

Пазим децата на пътя с „Паркирай телефона“

Съюзът на българските автомобилисти и Международната автомобилна федерация започват нова акция за пътна сигурност " Паркирай телефона” в България. Основният фокус на акцията ще бъдат мобилните телефони като една от най-честите аргументи за произшествия на пътя в международен мащаб.

Официалният старт на акцията ще бъде даден в 7-ма Детска градина " Детелина”, в София, където представители на СБА и автомобилният играч Крум Дончев ще приказват с децата за това по кое време и по какъв начин би трябвало да се движим на пътя. По време на събитието децата ще могат посредством цветни книжки със стикери сами да показват верни и неверни способи, по които колите, велосипедите и пешеходците се движат по улиците.

Основният фокус на акцията обаче ще бъдат мобилните телефони като една от най-честите аргументи за произшествия на пътя в международен мащаб. Именно по тази причина СБА, FIA и още стотици автомобилни клубове в целия свят се сплотяват зад апела „ Щом ти се движиш, паркирай телефона. “ Кампанията е ориентирана към водачи, велосипедисти и пешеходци, защото всеки участник в придвижването би трябвало да бъде еднообразно деликатен и съсредоточен. В нея ще се включат още над 30 детски градини и съществени учебни заведения в разнообразни градове в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР