Съюзът на артистите в България с председател Христо Мутафчиев осъди

...
Съюзът на артистите в България с председател Христо Мутафчиев осъди
Коментари Харесай

Съюзът на артистите в България: Осъждаме неадекватните действия на Министерството на културата

Съюзът на артистите в България с ръководител Христо Мутафчиев осъди " несъответстващи дейности и обществени изявления на Министерството на културата ".

" Отправяме молба за незабавна интервенция от страна на Президентската институция, с цел да опитаме дружно да спасим този по този начин характерен бранш в живота на българина, до момента в който към момента не е прекомерно късно ", декларират от Съюза на артистите в отворено писмо.

Ето и целия текст:

Съюзът на артистите в България се причислява солидарно към всички, сътрудници от Драматично-кукления спектакъл „ Иван Радоев " - Плевен, както и към актьорите от Народния спектакъл „ Иван Вазов ", които изпратиха и до нас отворените си писма против систематичните нападки и обиди към тях от страна на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Напомняме на министър Минеков, че нашата организация е длъжна да утвърждава престижа на театралните изкуства в страната и отвън нея, да пази създателите и чиновниците при накърняване на професионалното им достолепие, според което намираме за неприемливи и извънредно несъответстващи всевъзможни обществени изявления, подмятания, погрешни изказвания, откровени неистини и внушения, които уронват престижа на работещите в нашия бранш.

Осъждаме остро измененията, които екипът на министерството на културата одобри в НАРЕДБА № Н-5 ОТ 27 ЮНИ 2007 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СРЕДСТВА ОТ НАЦИОНАЛЕН ФОНД " КУЛТУРА ", нанасяйки непоправими вреди на целия самостоятелен културен бранш!

Осъждаме остро предложенията за промени в НАРЕДБА № Н-4 ОТ 14 ЮНИ 2007 Г. ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДИРЕКТОРИ НА ДЪРЖАВНИТЕ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ, които екипът на Министерството разгласява за публично разискване в дните сред празниците.

Осъждаме изрично и остро всички несъответстващи дейности и обществени изявления на Министерството на културата и насочваме молба за незабавна интервенция от страна на Президентската институция, с цел да опитаме дружно да спасим този по този начин характерен бранш в живота на българина, до момента в който към момента не е прекомерно късно!

Време е някой да пусне противопожарната завеса!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР