Съюзът на актьорите Sag-Aftra съобщи, че е постигнал предварително споразумение

...
Съюзът на актьорите Sag-Aftra съобщи, че е постигнал предварително споразумение
Коментари Харесай

Профсъюзът на актьорите Sag постигна споразумение за прекратяване на стачката

Съюзът на актьорите Sag-Aftra заяви, че е постигнал авансово съглашение с холивудските студия за преустановяване на траялата месеци стачка.

Sag-Aftra реализира съглашение с Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP) с единомислещо гласоподаване, поставяйки завършек на 118-дневното прекъсване.

Те споделиха, че стачката ще завърши публично в четвъртък и че повече детайлности ще бъдат оповестени след среща в петък.

Акторите приканват за по-добро възнаграждение и защитни ограничения при потреблението на AI.

Гилдията на американските писатели (WGA) приключи стачката си през септември след съвсем пет месеца.

Sag-Aftra съставлява към 160 000 членове на промишлеността и е в стачка от 14 юли, причинявайки огромни разтърсвания.

Disney/Marvel's Blade, Dune: Part Two и Fantastic Four бяха отсрочени с няколко месеца, до момента в който Avengers: The Kang Dynasty и Avengers: Secret Wars също бяха отсрочени с една година.

Екшън римейкове онлайн на анимациите на Дисни Моана и Лило и Стич също са наранени, както и поредицата Аватар на Джеймс Камерън и Падингтън в Перу.

Освен закъсненията на филми, холивудските звезди също не участваха на събития като кино министър председатели, до момента в който тече стачката, защото синдикалните правила им не разрешават да подхващат каквито и да било работа, в това число промоция или гласност за планове.

В допълнение към нарасналото възнаграждение и гаранции за изкуствен интелект, Sag-Aftra прикани за увеличение на авторските права и по-високи вноски към пенсионните и здравни проекти на артиста.

Комбинацията от стачките на актьорите и писателите се счита, че е коствала на стопанската система на Калифорния повече от 6,5 милиарда $ (£5,3 милиарда) до момента, съгласно Deadline.

Въпреки че холивудските звездни артисти печелят милиони, доста по-малко известни реализатори постоянно изпитват компликации да се оправят, изключително на фона на възходящата инфлация и измененията в промишлеността.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР