Сайтът на българското председателство на Съвета на ЕС ще струва

...
Сайтът на българското председателство на Съвета на ЕС ще струва
Коментари Харесай

Сайтът на европредседателството ще струва до 70 000 лева без ДДС

Сайтът на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще коства до 70 000 лв.. Това оповестиха от ведомството на Лиляна Павлова.

Оттам обясниха, че техническото задание за създаването на портала на председателството е направено от екипа на министерството и че то е съобразено с „ Правилата за осъществяване на инспекции на оферти за планове и действия, засвидетелствуване на сходството на механически и функционални задачи за осъществяване на публични поръчки за разработка, надграждане или внедряване на осведомителни системи или електронни услуги и за реда за изпращане на данни от административните органи “, с условията на Закона за електронно ръководство и е минало през утвърждение от Държавна организация „ Електронно ръководство “.

Освет това създаването на техническото задание за портала на Председателството било по пример и по условията на Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз.

Сумата, написана в публичната поръчка, е 70 000 лв. без Данък добавена стойност. В тази цена влизат създаване на уеб уебсайт и мобилно приложение към него, даване на хостинг и на стрийминг.

От министерството на Павлова показват, че е неверно внушението, че става въпрос за основаването на „ втори уебсайт “ на председателството.

В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на министерството. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде ситуиран порталът, като само подобен, на Българското председателство. А уеб сайтът на министерството ще бъде изместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg.

Страницата на председателството ще е на четири езика – български, британски, френски и немски, и ще бъде съобразена с потребностите на хората с увреждания, показват още от ведомството.

Замисълът на уеб страницата бил да стане главния източник на информация, обвързвана с Председателството, предопределена за публицисти, необятната общност, както и за практикуващи експерти и специалисти.

На него ще има и календар с детайлностите за всички събития по време на Председателството и ще дава опция да се гледат директно или на запис откритите диспути посредством лъчение в действително време. 

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички оповестени публикации, документи, прессъобщения, фотоси и видеа.

Оферти за създаване на уеб страницата на председателството се събират до 17.30 часа на следващия ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР